Kuharica /

Kako se priprema pita od lisnatog tijesta sa svega 3 sastojka

Image
Foto: Pixabay

Maštate o sočnom zalogaju koji kombinira hrskavu teksturu i neodoljiv okus? Pita od lisnatog tijesta će vas oduševiti. Saznajte kako se priprema pita od lisnatog tijesta.

2.8.2023.
10:56
Pixabay
VOYO logo

Pita od lisnatog tijesta je popularno jelo koje se sastoji od tankih slojeva tijesta koji se peku u pećnici. Tijesto je posebno pripremljeno kako bi bilo hrskavo i rastezljivo, stvarajući jedinstvenu teksturu koja će očarati sve koji ga kušaju. Pita od lisnatog tijesta može biti punjena raznim nadjevima, poput voća, povrća, mesa ili sira.

Sastojci za pitu od lisnatog tijesta su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 paket lisnatog tijesta, svježi ili smrznuti
  • 400 grama punjenja za pitu, primjerice svježe voće, povrće, mljeveno meso ili sir
  • 1 jaje, za premazivanje

Kada pripremate pitu od lisnatog tijesta najprije pripremite punjenje. Ukoliko koristite povrće ili voće, nasjeckajte ih na sitnije komadiće. Zatim razvaljajte lisnato tijesto ga na lagano pobrašnjenoj površini. Pažljivo prebacite tijesto u pripremljeni kalup za pitu i prilagodite ga kako bi ravnomjerno prekrilo dno i stranice kalupa. Dodajte pripremljeno punjenje na lisnato tijesto, ravnomjerno ga rasporedite po cijelom tijestu. Preklopite preostalo tijesto preko punjenja kako biste pokrili pitu. Umutite jaje u zdjelici i nježno premažite površinu pite kako biste joj dali zlatno smeđu boju tijekom pečenja. Pitu od lisnatog tijesta stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite dok pita ne postane zlatno smeđa. Izvadite pitu od lisnatog tijesta iz pećnice i ostavite je da se malo ohladi prije posluživanja. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo