Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako se priprema pečeno pile u foliji?

Želite zadržati sočnost piletine tijekom pečanja? Pečenje pileta u foliji je najbolji način za to. Donosimo recept za pečeno pile u foliji.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pečeno pile u foliji je jedan od najjednostavnijih i najukusnijih načina pripreme pilećeg mesa. Ovaj način pripreme čuva vlagu u piletini, a aromatični začini i bilje dodaju bogat okus. Sastojci potrebni da se pripremi pečeno pile u foliji su:

1 pile (oko 1,5 kg)

2 žličice soli

1 žličica papra

1 žličica suhog bosiljka

1 žličica suhog origana

1 žličica češnjaka u prahu

1 limun, narezan na kriške

1 glavica češnjaka, narezana na pola

3 žlice maslinovog ulja

2 žlice svježe sjeckanog peršina

Kada pripremate pečeno pile u foliji najprije zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjeli pomiješajte sol, papar, bosiljak, origano i češnjak u prahu. Piletinu operite i osušite kuhinjskim ubrusom, začinite i stavite na stranu. U velikoj zdjeli pomiješajte limun, češnjak, maslinovo ulje i peršin. Uzmite veliki komad aluminijske folije i presavijte ga na pola. Položite ga u veliki lim za pečenje i stavite piletinu na vrh.

Ulijte smjesu ulja i limuna preko piletine. Preklopite aluminijsku foliju preko piletine i pecite u pećnici 1,5 do 2 sata, ovisno o veličini pileta. Provjerite je li pile pečeno pomoću termometra za meso, temperatura bi trebala doseći 75°C. Izvadite pečeno pile u foliji iz pećnice i ostavite da odstoji 10 minuta prije nego ga narežete i poslužite. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike