Kulinarstvo /

Kako se priprema pečeno pile u foliji?

Image
Foto: Pixabay

Želite zadržati sočnost piletine tijekom pečanja? Pečenje pileta u foliji je najbolji način za to. Donosimo recept za pečeno pile u foliji.

13.4.2023.
11:14
Pixabay
VOYO logo

Pečeno pile u foliji je jedan od najjednostavnijih i najukusnijih načina pripreme pilećeg mesa. Ovaj način pripreme čuva vlagu u piletini, a aromatični začini i bilje dodaju bogat okus. Sastojci potrebni da se pripremi pečeno pile u foliji su:

  • 1 pile (oko 1,5 kg)
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica suhog bosiljka
  • 1 žličica suhog origana
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 limun, narezan na kriške
  • 1 glavica češnjaka, narezana na pola
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice svježe sjeckanog peršina

Kada pripremate pečeno pile u foliji najprije zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjeli pomiješajte sol, papar, bosiljak, origano i češnjak u prahu. Piletinu operite i osušite kuhinjskim ubrusom, začinite i stavite na stranu. U velikoj zdjeli pomiješajte limun, češnjak, maslinovo ulje i peršin. Uzmite veliki komad aluminijske folije i presavijte ga na pola. Položite ga u veliki lim za pečenje i stavite piletinu na vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte smjesu ulja i limuna preko piletine. Preklopite aluminijsku foliju preko piletine i pecite u pećnici 1,5 do 2 sata, ovisno o veličini pileta. Provjerite je li pile pečeno pomoću termometra za meso, temperatura bi trebala doseći 75°C. Izvadite pečeno pile u foliji iz pećnice i ostavite da odstoji 10 minuta prije nego ga narežete i poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo