Tofu je izvor proteina na bazi soje koji dolazi u mekim, srednjim i čvrstim teksturama. Tofu se može jesti sirov, ali i pripremljen u marinadi i kao dodatak uz druga jela. Kako se jede tofu?
Jedan od načina kako se jede tofu je u obliku smoothiea. Za pripremu smoothija potreban vam je tofu, maline, borovnice, ekstrakt vanilije i sok od brusnice. Budući da srednje i čvršće vrste tofua imaju čvršću konzistenciju, odaberite mekše sorte koje je lakše i ugodnije jesti iz pakiranja.
Nožem ili škarama napravite višestruke proreze duž jednog kuta tofua. Podignite plastiku i ulijte višak vode u zasebnu zdjelu ili posudu. Nakon toga izvadite blok tofua iz pakiranja i bacite početnu plastiku.
Zatim stavite papirnati ručnik na stol, a na njega stavite tofu. Postavite mjerač vremena na najmanje 5 minuta kako bi papirnati ručnici upili višak vode. Ocijeđeni tofu postavite na ravnu površinu poput daske za rezanje. Oštrim nožem napravite vodoravne rezove po bloku, formirajući debele kriške.
Sve sastojke stavite u posudu za blendanje i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.