Desert /

Kako rastopiti kakao?

Image
Foto: Pixabay

Kakao je sladak i ukusan većina nas ga voli jesti. Kako rastopiti kakao?

8.1.2022.
14:09
Pixabay
VOYO logo

Prije nego što se odlučite rastopiti kakao, imajte na umu da vlaga negativno utječe na rastapanje pa prije svega obrišite površine koje kakao može dodirnuti. I ne dopustite da vam u čokoladu uđe ni mala kap vode; ako umačete voće, obavezno ga osušite prije nego što ga umočite u čokoladu od kakaa.

Kada miješate čokoladu, umjesto drvene žlicom koristite gumenu ili silikonsku žlicu. Drvene žlice mogu zadržati vlagu, što će uzrokovati da se čokolada uhvati i postane grudasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za rastapanje kakaa, čokoladu je u mikrovalnoj pećnici potrebno zagrijati tridesetak sekundi na najjačoj razini. Izvadite i promiješajte. Komadići kakaa u čokoladi zadržat će oblik dok ih ne promiješate, stoga budite pažljivi.

Ponavljajte s miješanjem od 10 do 15 sekundi dok se većina kakaa ne otopi. Izvadite iz mikrovalne i nastavite miješati dok preostala toplina ne otopi ostatak čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo