Desert / Kako rastopiti kakao?

Image
Foto: Pixabay

Kakao je sladak i ukusan većina nas ga voli jesti. Kako rastopiti kakao?

8.1.2022.
14:09
Pixabay
VOYO logo

Prije nego što se odlučite rastopiti kakao, imajte na umu da vlaga negativno utječe na rastapanje pa prije svega obrišite površine koje kakao može dodirnuti. I ne dopustite da vam u čokoladu uđe ni mala kap vode; ako umačete voće, obavezno ga osušite prije nego što ga umočite u čokoladu od kakaa.

Kada miješate čokoladu, umjesto drvene žlicom koristite gumenu ili silikonsku žlicu. Drvene žlice mogu zadržati vlagu, što će uzrokovati da se čokolada uhvati i postane grudasta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za rastapanje kakaa, čokoladu je u mikrovalnoj pećnici potrebno zagrijati tridesetak sekundi na najjačoj razini. Izvadite i promiješajte. Komadići kakaa u čokoladi zadržat će oblik dok ih ne promiješate, stoga budite pažljivi.

Ponavljajte s miješanjem od 10 do 15 sekundi dok se većina kakaa ne otopi. Izvadite iz mikrovalne i nastavite miješati dok preostala toplina ne otopi ostatak čokolade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo