Prije nego što se odlučite rastopiti kakao, imajte na umu da vlaga negativno utječe na rastapanje pa prije svega obrišite površine koje kakao može dodirnuti. I ne dopustite da vam u čokoladu uđe ni mala kap vode; ako umačete voće, obavezno ga osušite prije nego što ga umočite u čokoladu od kakaa.
Kada miješate čokoladu, umjesto drvene žlicom koristite gumenu ili silikonsku žlicu. Drvene žlice mogu zadržati vlagu, što će uzrokovati da se čokolada uhvati i postane grudasta.
Za rastapanje kakaa, čokoladu je u mikrovalnoj pećnici potrebno zagrijati tridesetak sekundi na najjačoj razini. Izvadite i promiješajte. Komadići kakaa u čokoladi zadržat će oblik dok ih ne promiješate, stoga budite pažljivi.
Ponavljajte s miješanjem od 10 do 15 sekundi dok se većina kakaa ne otopi. Izvadite iz mikrovalne i nastavite miješati dok preostala toplina ne otopi ostatak čokolade.