Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Desert /

Kako rastopiti kakao?

Kakao je sladak i ukusan većina nas ga voli jesti. Kako rastopiti kakao?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Prije nego što se odlučite rastopiti kakao, imajte na umu da vlaga negativno utječe na rastapanje pa prije svega obrišite površine koje kakao može dodirnuti. I ne dopustite da vam u čokoladu uđe ni mala kap vode; ako umačete voće, obavezno ga osušite prije nego što ga umočite u čokoladu od kakaa.

Kada miješate čokoladu, umjesto drvene žlicom koristite gumenu ili silikonsku žlicu. Drvene žlice mogu zadržati vlagu, što će uzrokovati da se čokolada uhvati i postane grudasta.

Za rastapanje kakaa, čokoladu je u mikrovalnoj pećnici potrebno zagrijati tridesetak sekundi na najjačoj razini. Izvadite i promiješajte. Komadići kakaa u čokoladi zadržat će oblik dok ih ne promiješate, stoga budite pažljivi.

Ponavljajte s miješanjem od 10 do 15 sekundi dok se većina kakaa ne otopi. Izvadite iz mikrovalne i nastavite miješati dok preostala toplina ne otopi ostatak čokolade.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike