Kako pripremiti neodoljiv umak od gljiva za meso?
Bogati umak od gljiva za meso jednostavan je način za uljepšavanje odreska, a kada se napravi s crnim vinom, dat će izvrstan okus svakoj vrsti mesa. Recept se lako priprema, počevši od pirjanja gljiva na maslacu i ulju, a zatim se doda crno vino i kuha nekoliko minuta prije nego što se umiješa goveđa juha. Tekućina se smanji, a zatim se umiješa mješavina brašna i vode da se umak zgusne. Umak od gljiva za meso na kraju se dodatno začini i doradi s malo peršina. Sastojci za umak od gljiva za meso su:
1 žlica neslanog maslaca
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
250 grama narezanih gljiva, po ukusu
120 ml suhog crnog vina
250 ml goveđe juhe
2 žlice višenamjenskog brašna
3 žlice hladne vode
Sol, po ukusu
Svježe mljeveni crni papar, po ukusu
1 žličica suhog peršina
Kada pripremate umak od gljiva za meso najprije otopite maslac s ekstra djevičanskim maslinovim uljem u tavi te dodajte gljive i pirjajte 3 do 5 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte crno vino i pirjajte nekoliko minuta.