Kuharica / Kako pripremiti neodoljiv umak od gljiva za meso?

Image
Foto: Pixabay

Želite obogatiti svoje glavno jelo ukusnim umakom od gljiva? Na pravom ste mjestu. Saznajte kako se priprema sočan umak od gljiva za meso.

18.7.2023.
11:08
Pixabay
VOYO logo

Bogati umak od gljiva za meso jednostavan je način za uljepšavanje odreska, a kada se napravi s crnim vinom, dat će izvrstan okus svakoj vrsti mesa. Recept se lako priprema, počevši od pirjanja gljiva na maslacu i ulju, a zatim se doda crno vino i kuha nekoliko minuta prije nego što se umiješa goveđa juha. Tekućina se smanji, a zatim se umiješa mješavina brašna i vode da se umak zgusne. Umak od gljiva za meso na kraju se dodatno začini i doradi s malo peršina. Sastojci za umak od gljiva za meso su:

  • 1 žlica neslanog maslaca
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 250 grama narezanih gljiva, po ukusu
  • 120 ml suhog crnog vina
  • 250 ml goveđe juhe
  • 2 žlice višenamjenskog brašna
  • 3 žlice hladne vode
  • Sol, po ukusu
  • Svježe mljeveni crni papar, po ukusu
  • 1 žličica suhog peršina

Kada pripremate umak od gljiva za meso najprije otopite maslac s ekstra djevičanskim maslinovim uljem u tavi te dodajte gljive i pirjajte 3 do 5 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte crno vino i pirjajte nekoliko minuta.
Dodajte goveđu juhu i pirjajte da se malo reducira, oko 5 minuta. Pomiješajte brašno i hladnu vodu u maloj posudi ili šalici i miješajte dok ne postane glatko. Umiješajte u gljive dok se dobro ne sjedine. Začinite umak od gljiva za meso po ukusu solju i paprom i pirjajte oko 1 minutu, dok se ne zgusne. Ako je smjesa pregusta dodajte još malo goveđe juhe. Dodajte peršin i još soli i papra po ukusu. Umak od gljiva za meso već je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo