Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako pripremiti medvjeđi luk - recept i priprema medvjeđeg luka

Medvjeđi luk je višegodišnja biljka koja raste u vlažnim šumama, a ima aromu sličnu češnjaku. Kako pripremiti medvjeđi luk uz piletinu?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Svi dijelovi medvjeđeg luka - lukovica, listovi i cvjetovi su jestivi. Postoje različiti recepti kako pripremiti medvjeđi luk, a jedan od njih je medvjeđi luk s piletinom.

Za pripremu medvjeđeg luka s piletinom potrebni su vam sljedeći sastojci:

pileća prsa

100 grama maslaca od medvjeđeg luka

50 grama glatkog brašna

jaja

krušne mrvice

suncokretovo ulje

limun

sol i papar.

Kako pripremiti medvjeđi luk s piletinom - postupak:

Najprije urežite duboki džep u svakom od pilećih prsa te ga napunite s 25 g maslaca od divljeg češnjaka, pazeći da uđe skroz u džep. Ponovite postupak s preostalim pilećim prsima.

Zatim posložite tri plitke zdjele i u prvu stavite brašno, u drugu razmućena jaja i u treću krušne mrvice. Svaka pileća prsa uvaljajte u brašno, zatim premažite jajima i na kraju krušnim mrvicama. Svako po drugi put umočite u jaja, pa opet premažite krušnim mrvicama. Prebacite na tanjur i ponovite s preostalim punjenim pilećim prsima. Pokrijte tanjur i ohladite najmanje 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 180°C . U tavu stavite ulje i zagrijte na vatri. Kada je ulje vruće, u tavu dodajte pileća prsa i pržite 2 minute sa svake strane dok ne porumene i zatim stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 15 minuta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike