Svi dijelovi medvjeđeg luka - lukovica, listovi i cvjetovi su jestivi. Postoje različiti recepti kako pripremiti medvjeđi luk, a jedan od njih je medvjeđi luk s piletinom.
Za pripremu medvjeđeg luka s piletinom potrebni su vam sljedeći sastojci:
- pileća prsa
- 100 grama maslaca od medvjeđeg luka
- 50 grama glatkog brašna
- jaja
- krušne mrvice
- suncokretovo ulje
- limun
- sol i papar.
Kako pripremiti medvjeđi luk s piletinom - postupak:
Najprije urežite duboki džep u svakom od pilećih prsa te ga napunite s 25 g maslaca od divljeg češnjaka, pazeći da uđe skroz u džep. Ponovite postupak s preostalim pilećim prsima.
Zatim posložite tri plitke zdjele i u prvu stavite brašno, u drugu razmućena jaja i u treću krušne mrvice. Svaka pileća prsa uvaljajte u brašno, zatim premažite jajima i na kraju krušnim mrvicama. Svako po drugi put umočite u jaja, pa opet premažite krušnim mrvicama. Prebacite na tanjur i ponovite s preostalim punjenim pilećim prsima. Pokrijte tanjur i ohladite najmanje 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 180°C . U tavu stavite ulje i zagrijte na vatri. Kada je ulje vruće, u tavu dodajte pileća prsa i pržite 2 minute sa svake strane dok ne porumene i zatim stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 15 minuta.