Kulinarstvo /

Kako pripremiti medvjeđi luk - recept i priprema medvjeđeg luka

Image
Foto: pixabay

Medvjeđi luk je višegodišnja biljka koja raste u vlažnim šumama, a ima aromu sličnu češnjaku. Kako pripremiti medvjeđi luk uz piletinu?

15.11.2021.
11:28
pixabay
VOYO logo

Svi dijelovi medvjeđeg luka - lukovica, listovi i cvjetovi su jestivi. Postoje različiti recepti kako pripremiti medvjeđi luk, a jedan od njih je medvjeđi luk s piletinom.

Za pripremu medvjeđeg luka s piletinom potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pileća prsa
  • 100 grama maslaca od medvjeđeg luka
  • 50 grama glatkog brašna
  • jaja
  • krušne mrvice
  • suncokretovo ulje
  • limun
  • sol i papar.

Kako pripremiti medvjeđi luk s piletinom - postupak:

Najprije urežite duboki džep u svakom od pilećih prsa te ga napunite s 25 g maslaca od divljeg češnjaka, pazeći da uđe skroz u džep. Ponovite postupak s preostalim pilećim prsima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim posložite tri plitke zdjele i u prvu stavite brašno, u drugu razmućena jaja i u treću krušne mrvice. Svaka pileća prsa uvaljajte u brašno, zatim premažite jajima i na kraju krušnim mrvicama. Svako po drugi put umočite u jaja, pa opet premažite krušnim mrvicama. Prebacite na tanjur i ponovite s preostalim punjenim pilećim prsima. Pokrijte tanjur i ohladite najmanje 1 sat.

Zagrijte pećnicu na 180°C . U tavu stavite ulje i zagrijte na vatri. Kada je ulje vruće, u tavu dodajte pileća prsa i pržite 2 minute sa svake strane dok ne porumene i zatim stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo