Tikvice su, uz puno drugog povrća, pune vode. Ova voda je pomogla za rast tikvica. Stoga ima smisla da kada kuhate tikvice ili drugo povrće, ta voda i vlaga budu uključeni u proces kuhanja. Međutim, za neke recepte ta dodatna voda nije potrebna, a može čak i pokvariti ono što pokušavate napraviti. Stoga je potrebno poznavati jednostavan način kako ocijediti tikvice za poboljšanje recepata.
Sve što vam je potrebno za cijeđenje tikvica su tikvice, sol i nož. Prvi korak ovog načina kako ocijediti tikvice je rezanje tikvica na ploške. Nakon što ste narezali tikvice na ploške, ravnomjerno ih poredajte na tanjur te ih posolite. Sol upija tekućinu i vlagu te će ona upiti višak vlage sa tikvica. Važno je napomenuti da je potrebno posoliti tikvice s obje strane.
Posljednji korak načina kako ocijediti tikvice je sušenje. Nakon što je sol odradila svoj posao, tikvice će i dalje izgledati malo mokre. Za to upotrijebite papirnati ubrus kako bi osušili kriške s obje strane. Ovaj način kako ocijediti tikvice već je gotov i sada možete nastaviti sa izradom recepta.