Skidanje kore s badema često je prepreka s kojom se morate suočiti kada pripremate božićne kekse i kolačiće. Kora na bademima može dodati gorku i neželjenu aromu vašim kolačićima, a to se može izbjeći jednostavnim guljenjem kore s badema.
Kako biste ogulili bademe, sve što vam treba su bademi i lonac sa vodom. Najprije usipajte vodu u lonac, dovoljno da svi vaši bademi budu pod vodom. Nakon toga, na jakoj vatri zakuhajte vodu u loncu. Kada voda u loncu zakuha, dodajte bademe u lonac.
Bademe u loncu kuhajte najduže 1 minutu. Ako bademe kuhate duže od jedne minute, oni će se skuhati i omekšati te neće zadržati svoju ukusnu aromu. Odmah nakon jedne minute, baddeme izvadite iz lonca s vodom, ocijedite i isperite hladnom vodom da se ohlade i spriječe kuhanje. Bademe nakon toga raširite na ručnik i trljajte ih dok se kora ne skine. Bademi su oguljeni i spremni za daljnje korištenje u receptu.