Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Deserti /

Kako najlakše oguliti bademe

Trebate oguliti bademe za recept za božićne kolače no ne znate kako oguliti bademe? Ne morate paničariti. Saznajte brz i jednostavan način kako najlakše oguliti bademe.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Skidanje kore s badema često je prepreka s kojom se morate suočiti kada pripremate božićne kekse i kolačiće. Kora na bademima može dodati gorku i neželjenu aromu vašim kolačićima, a to se može izbjeći jednostavnim guljenjem kore s badema.

Kako biste ogulili bademe, sve što vam treba su bademi i lonac sa vodom. Najprije usipajte vodu u lonac, dovoljno da svi vaši bademi budu pod vodom. Nakon toga, na jakoj vatri zakuhajte vodu u loncu. Kada voda u loncu zakuha, dodajte bademe u lonac.

Bademe u loncu kuhajte najduže 1 minutu. Ako bademe kuhate duže od jedne minute, oni će se skuhati i omekšati te neće zadržati svoju ukusnu aromu. Odmah nakon jedne minute, baddeme izvadite iz lonca s vodom, ocijedite i isperite hladnom vodom da se ohlade i spriječe kuhanje. Bademe nakon toga raširite na ručnik i trljajte ih dok se kora ne skine. Bademi su oguljeni i spremni za daljnje korištenje u receptu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike