Češnjak pruža mnoštvo zdravstvenih prednosti, uključujući jačanje imunološkog sustava, opskrbu esencijalnim vitaminima i mineralima, umirivanje upala, zaštitu srca, pa čak i minerale potrebne za borbu protiv raka. Međutim, snažan miris češnjaka često zna ostati uz vas danima nakon što ga pojedete. Srećom, postoji nekoliko korisnih trikova kako jesti češnjak da ne smrdi.
Prvi način kako jesti češnjak da ne smrdi je neutralizacija mirisa češnjaka. Ovaj način uključuje konzumiranje češnjaka zajedno s bilo kojim oblikom masti, poput maslinovog ulja ili guacamole umaka. Velika količina masti u ovim namirnicama pomaže pri neutralizaciji mirisa češnjaka.
Još jedan način kako jesti češnjak da ne smrdi jest konzumiranje drugih namirnica nakon češnjaka koje pomažu u neutralizaciji smrada češnjaka. Namirnice poput jabuke, limuna ili limunade, zelenog čaja i mlijeka pomažu neutralizirati miris češnjaka. Ova dva načina kako jesti češnjak da ne smrdi vam omogućuju uživanje u ovom zdravom povrću bez straha od neugodnog zadaha.