Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinjske tajne /

Kako ispeći meso da bude mekano?

Zanima vas postoji li način kako ispeći meso da bude mekano, a ne žilavo i suho? U čemu je tajna? Saznajte kako ispeći meso da bude mekano.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Dovoljno je znati nekoliko trikova, kako bi meso bilo mekano i sočno. Postoje dva načina kako ispeći meso da bude mekano.

Prvi način kako ispeći meso da bude sočno je koristeći čekić za meso. Stavite kriške mesa između dva lista plastične folije za hranu i tucite ih da razbijete vlakna. Razbijanje vlakna onemogućiti će žilavost mesa, a meso će stoga biti tanje i mekše.

Sljedeći način kako ispeći meso da bude mekano jest pomoću soli. Mnogi ne znaju za ovaj trik, ali možete omekšati meso koristeći krupnu sol. U tom slučaju komad mesa mora biti debeo najmanje 4 centimetra. Da biste uklonili prekomjernu vlagu iz komada mesa, propasirajte ga u krupnoj soli, odnosno sol pospite s obje strane, umasirajte i ostavite da odstoji najmanje sat vremena, kako bi se uklonila suvišna voda, a ostala mast i proteini.

Operite meso i dobro ga osušite prije pečenja. Ovo su dva glavna načina kako ispeći meso da bude mekano, a možete ih koristiti sa gotovo svim vrstama mesa.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike