Pečeni losos jedan je od najukusnijih načina pripreme lososa. Na zapečenoj strani dobije lijepu koricu, a iznutra ostane sočan. Kako ispeći lososa na tavi?
Sastojci potrebni za pripremu lososa na tavi su:
- 2 fileta lososa
- sol i svježe mljeveni crni papar
- maslinovo ulje
- limun
- svježe začinsko bilje
Kako ispeći lososa na tavi:
Prvi korak kako ispeći lososa na tavi je zagrijavanje pećnice na 200°C. Dok se pećnica zagrijava, upalite vatru na štednjaku te stavite tavu iznad vatre da se tava dobro zagrije. Dok se tava zagrijava, losos začinite soli i paprom. Dodajte maslinovog ulja u tavu i stavite losos u tavu da se prži. Losos na tavi pržite 2 minute sa svake strane.
Drugi i posljednji korak načina kako ispeći lososa na tavi je premještanje lososa. Nakon što se losos pržio 2 minute sa svake strane, izvadite ga iz tave i stavite u zagrijanu pećnicu na 6 minuta. Nakon proteklog vremena izvadite lososa iz pećnice. Losos je gotov i spreman za posluživanje.