Recept i priprema /

Savjeti za pripremu lososa na tavi

Image
Foto: Pixabay

Losos pečen na tavi jedan je od najukusnijih načina kako ispeći lososa, a nije nimalo kompliciran. Kako ispeći lososa na tavi?

9.4.2022.
13:27
Pixabay
VOYO logo

Pečeni losos jedan je od najukusnijih načina pripreme lososa. Na zapečenoj strani dobije lijepu koricu, a iznutra ostane sočan. Kako ispeći lososa na tavi?

Sastojci potrebni za pripremu lososa na tavi su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 fileta lososa
  • sol i svježe mljeveni crni papar
  • maslinovo ulje
  • limun
  • svježe začinsko bilje

Kako ispeći lososa na tavi:

Prvi korak kako ispeći lososa na tavi je zagrijavanje pećnice na 200°C. Dok se pećnica zagrijava, upalite vatru na štednjaku te stavite tavu iznad vatre da se tava dobro zagrije. Dok se tava zagrijava, losos začinite soli i paprom. Dodajte maslinovog ulja u tavu i stavite losos u tavu da se prži. Losos na tavi pržite 2 minute sa svake strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi i posljednji korak načina kako ispeći lososa na tavi je premještanje lososa. Nakon što se losos pržio 2 minute sa svake strane, izvadite ga iz tave i stavite u zagrijanu pećnicu na 6 minuta. Nakon proteklog vremena izvadite lososa iz pećnice. Losos je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo