Đumbir je zeljasta biljka s dugom poviješću ljekovite upotrebe. Čaj od đumbira se često koristi za ublažavanje mučnine i povraćanja. Đumbir također pomaže kod bolova u želucu, plinova i nadutosti. Osim toga, đumbir je nevjerojatan izvor vitamina C i mangana, koji su snažni antioksidansi koji štite stanice od oštećenja i pomažu u održavanju imunološke funkcije. No, kako iscijediti đumbir za izradu soka ili čajeva?
Svježi đumbir je vrlo dobar i popularan sastojak u kuhinji koji pomaže u omekšavanju mesa i izbacivanju neugodnog mirisa ako ga ima. Uz iscijeđeni đumbir možete napraviti ukusan napitak koji podiže zdravlje vašeg tijela, ili desert koji zadovoljava vaše sladokusce. Sve što vam je potrebno za ovaj način kako iscijediti đumbir je korijen đumbira i ribež.
Prvi korak načina kako iscijediti đumbir je guljenje. Ogulite đumbir nožem. Oguljeni đumbir naribajte uz pomoć ribeža. Zatim uzmite naribani đumbir čistim rukama i pozicionirajte ruke iznad prazne posude. Stisnite đumbir koliko god snažno možete kako bi ga iscijedili. Ovaj način kako iscijediti đumbir već je gotov i sada možete nastaviti sa željenim receptom uz iscijeđeni đumbir.