U Vrbovcu je u subotu otvoren jedinstveni festival zdrave hrane pod nazivom „Kaj su jeli naši stari“, na kojemu su jela "bakine kuhinje" pripremali 13 udruga žena, lovci, vatrogasci i ribiči.
Taj festival izvorne hrane, 38. po redu, prate mnogobrojne radionice, događanja, izložbe, sportski i zabavni sadržaji.

(FOTO: Zarko Basic/PIXSELL)
Otvorila ju je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak, istaknuvši da je Županija pokrovitelj toga festivala jer on doprinosi očuvanju tradicije, a time i nacionalnog identiteta, te doprinosi razvoju turizma.
Manifestacija "Kaj su jeli naši stari" prvi put je održana 1981. godine i u početku je imala natjecateljski karakter, a kasnije se usmjerila na očuvanje i predstavljanje gastronomske tradicije.
Priredbu su posjetili i predsjednici SDP-a i HSS-a Davor Bernardić i Krešimir Beljak.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!