Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
čoko-koko! /

Kada bi hodali modnom pistom, čupavci bi bili totalna ekstravagancija: ljepotani u čoko-koko bundicama

Umakanje biskvitnih kockica u čokoladu i kokos rasteretit će vas briga i vratiti u djetinjstvo kada ste kolačiće radili od blata i kamenčića, negdje na dvorištu s prijateljima i prijateljicama, okupani suncem

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Biskvit

3 jaja

1,5 decilitra ulja

20 dekagrama šećera

1 vanilin šećer

30 dekagrama brašna

prašak za pecivo 

1 decilitar mlijeka

Čokolada za umakanje biskvita

200 grama maslaca

čokolada za kuhanje (100 grama)

čepić ruma

čaša (2 dcl) mlijeka 

125 grama šećera

Posipanje

250 grama kokosovog brašna

Priprema

Prije svega odvojiti bjelanjke od žumanjaka i brašno pomiješati s praškom za pecivo. Bjelanjke izmiksati sa šećerom pa dodati ulje, brašno (malo po malo), jedan po jedan žumanjak, vanilin šećer i mlijeko. 

Nauljiti pleh ili na dno staviti papir za pečenje, uliti smjesu i peći na 180 Celzijevih stupnjeva 15-ak minuta. Ja koristim četvrtasti, duguljasti, srednje veliki pleh. Ispadne  40-ak čupavaca, veličine zalogaja.

 Izvaditi biskvit iz pećnice. U lončiću na laganoj vatri otopiti maslac i čokoladu, dodati šećer, rum i mlijeko pa zakuhati. 

Biskvit izrezati na kockice i jednu po jednu umakati u čokoladu pa uvaljati u kokosovo brašno koje ste usuli u duboki tanjur i stavili nadohvat ruke. Čupavac po čupavac slagati na neki lijepi, veliki tanjur.

Kod čupavaca je najvažnije da budu sočni, a to ćete postići tako da biskvit umačete u toplu čokoladu.

Ostale jesenske recepte možete pronaći na ovim linkovima:

Bila iz krušne peći ili iz vaše pećnice - kad stiže na stol nikoga ne ostavlja ravonodušnim!

Okrepljujuća juha od rajčice - savršeno jelo za hladnije dane! 

Lički dragulj: kad krumpir vodi glavnu riječ, nastaju police oko kojih ne trebate ni štemati ni bušiti

Jesenska ljepotica krem juha od bundeve: savršenstvo boje, okusa i mirisa! 

Jedni ih zovu cimet rolice, a drugi pužići s cimetom - kako god da se zvali sigurni smo da će razveseliti vašu obitelj i prijatelje

Uživajte u plodovima jeseni: fantastični domaći keksići od bundeve i čokolade

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike