Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
utjeha /

Kad vam je hladno oko srca Rusi znaju što vam treba, a to nije votka

Ako ne pijete votku, osnovnu rusku metodu zagrijavanja iznutra, Rusi će vam čašu napuniti kompotom ili morsom, sokom od brusnica

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ruska kuhinja je, čini se, u potpunosti uvjetovana tamošnjom hladnom klimom. Rusi vole hranu koja nudi utjehu, toplinu i dugotrajan osjećaj sitosti. 

Uglavnom se sve što je jestivo može pronaći u ruskim šumama i morima, a to se nudi i na lokalnim jelovnicima: gljive, razni plodovi zemlje, divljač, rakovi, ribe, crvena i crna ikra te Oliverova salata, kod nas poznatija kao ruska salata. 

I nitko ne može previdjeti sveprisutnu ciklu, važan sastojak ruskoga nacionalnog jela - gustog i zasitnog boršča.

U ruskoj kuhinji često se kombiniraju tijesto i meso. Primjerice okruglice punjene mesom, vrlo su popularne. Kao i piroške različitog punjenja, a posebno su cijenjeni sibirski peljmeni, okruglice s krumpirom i gljivama. 

Ako ne pijete votku, osnovnu rusku metodu zagrijavanja iznutra, Rusi će vam čašu napuniti kompotom ili morsom, sokom od brusnica. 

Pročitajte još:

Muzej iz snova: Varšava dobiva prvi muzej posvećen votki

Čuva crijeva, topi kile i jača imunitet: egozotično voće zbog kojeg ćete s ponosom stati na vagu

Đumbirova voda: koje su sve prednosti ovog popularnog napitka

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!​​

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike