Ruska kuhinja je, čini se, u potpunosti uvjetovana tamošnjom hladnom klimom. Rusi vole hranu koja nudi utjehu, toplinu i dugotrajan osjećaj sitosti.
Uglavnom se sve što je jestivo može pronaći u ruskim šumama i morima, a to se nudi i na lokalnim jelovnicima: gljive, razni plodovi zemlje, divljač, rakovi, ribe, crvena i crna ikra te Oliverova salata, kod nas poznatija kao ruska salata.
I nitko ne može previdjeti sveprisutnu ciklu, važan sastojak ruskoga nacionalnog jela - gustog i zasitnog boršča.
U ruskoj kuhinji često se kombiniraju tijesto i meso. Primjerice okruglice punjene mesom, vrlo su popularne. Kao i piroške različitog punjenja, a posebno su cijenjeni sibirski peljmeni, okruglice s krumpirom i gljivama.
Ako ne pijete votku, osnovnu rusku metodu zagrijavanja iznutra, Rusi će vam čašu napuniti kompotom ili morsom, sokom od brusnica.
Pročitajte još:
- Muzej iz snova: Varšava dobiva prvi muzej posvećen votki
- Čuva crijeva, topi kile i jača imunitet: egozotično voće zbog kojeg ćete s ponosom stati na vagu
- Đumbirova voda: koje su sve prednosti ovog popularnog napitka
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!