Mandarine su izvrsno voće za hladne i kišne dane, upravo zbog svojih vitamina koji poboljšavaju imunološki sustav. Mandarine sadrže vitamine A, B i visoku razinu vitamina C, snažnog antioksidansa koji neutralizira slobodne radikale, sprječava infekcije, grčeve i povraćanje te je odličan za zdravlje vaše kože.
Osim toga, mandarine sadrže karotenoide beta-karoten, lutein i zeaksantin koji djeluju kao antioksidansi koji štite vaš vid i podržavaju vaš imunološki sustav. Mandarine su značajan izvor netopivih i topivih vlakana. Netopiva vlakna održavaju rad u vašem probavnom sustavu i izbacuju štetne toksine, a topiva vlakna pomažu u snižavanju kolesterola i održavaju ravnotežu šećera u krvi. No, kada dozrijevaju mandarine i kada je najbolje vrijeme za konzumaciju ovog svestranog voća?
Različite vrste mandarina sazrijevaju u različito doba godine, ali većina popularnih sorti mandarina sazrijeva u kasnu jesen i zimi. Sezona mandarina obično traje od sredine studenog do početka veljače, donoseći okus ljetnog sunca u hladne, sumorne zimske mjesece. Važno je znati kada dozrijevaju mandarine kako bi bili sigurni da jedete svježe i zdrave mandarine.