Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako se priprema i poslužuje juha od luka?

Francuska juha od luka pravi je specijalitet. Kako se priprema juha od luka?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Juha od luka pravo je otkriće za ljubitelje luka. Kako se priprema i poslužuje juha od luka?

Popis sastojaka za pripremu juhe od luka:

50 dkg luka

žlica ulja

25 g maslaca

malo smeđeg šećera

žlica brašna

češanj češnjaka

1 dcl vina

kocka goveđeg temeljca

papar

sol

Juha od luka priprema:

Luk narezan na tanke ploške stavite na pomiješano ulje i maslac. Lagano prepržite pa dodajte malo soli i smeđi šećer. Pržite na laganoj vatri 30 – 40 minuta sve dok luk ne bude karameliziran. Karamelizirani luk posipajte brašnom i sve zajedno popržite. U juhu od luka dodajte i usitnjeni češnjak pa zalijte vinom. Kada je alkohol ispario, dodajte kocku goveđeg temeljca te začinite. Juhu od luka potrebno je kuhati još oko sat vremena na laganoj vatri.

Juha od luka je gotova i spremna za posluživanje. Poslužite juhu od luka uz prepečeni kruh.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike