Kao prvi jesenski desert pripremiti ćemo pitu od bundeve. Sastojci potrebni za ovaj ukusan recept su 1 šalica višenamjenskog brašna, 1 šalica šećera, 2 žličice praška za pecivo, 2 žličice mljevenog cimeta, 1 žlica sode bikarbone, pola žličice mljevenog đumbira, 3 velika jaja, 1 konzerva bundeve, 100 grama otopljenog maslaca, 100 grama nasjeckanih brusnica. Za glazuru potrebno nam je pola šalice maslaca, 4 šalice šećera u prahu, ekstrakt vanilije, 5 žlica punomasnog mlijeka te suhe brusnice.
Za pripremu ukusnog jesenskog deserta u velikoj zdjeli pomiješajte prvih šest sastojaka. U drugoj zdjeli umutite jaja, bundevu i maslac te umiješajte u suhe sastojke dok se dobro ne sjedine. Umiješajte brusnice.
Rasporedite u podmazanu tavu za pečenje . Pecite na 175°C oko 20-25 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte ne izađe čista. Ohladite na rešetki.
Za glazuru, u velikoj teškoj posudi, kuhajte maslac na umjerenoj vatri 5-7 minuta ili dok ne porumeni. Ulijte u veliku zdjelu; umiješajte šećer slatkiša, vaniliju i mlijeko toliko da se postigne konzistencija premaza. Pitu od bundeve poslužite kao savršeni jesenski desert.
Ništa ne govori jesen bolje od jesenskog deserta sa jabukama. Sastojci potrebni za ovaj ukusni desert od jabuka su 1 šalica višenamjenskog brašna, pola šalice zobi, 1 šalica smeđeg šećera, 1 žlica mljevenog cimeta, pola šalice omekšanog maslaca, 4 šalice nasjeckanih oguljenih jabuka, 1 šalica šećera, 2 žlice kukuruznog škroba, 1 šalica vode te 1 žličica ekstrakta od vanilije.
Za pripremiti ukusni jesenski desert sa jabukama zagrijte pećnicu na 180°C. U velikoj zdjeli pomiješajte prva 4 sastojka. Umijesite u maslac dok ne postane mrvičasto. Polovicu utisnite u podmazanu tepsiju za pečenje. Pokrijte jabukama. U malom loncu pomiješajte šećer, kukuruzni škrob, vodu i vaniliju. Kuhajte i miješajte 2 minute ili dok ne postane gusto i bistro. Prelijte preko jabuka. Pospite preostalom smjesom od mrvica. Pecite 60-65 minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Jesenski desert poslužite dok je toplo.
Ovi jesenski deserti izvrsni su za tmurne jesenske dane.