Jelovnik za radni tjedan pomoći će vam da se unaprijed organizirate za svakodnevnu pripremu obroka. Nećete više trošiti vrijeme i energiju što kuhati koji dan, a također uštedjet ćete i na vremenu jer svaki dan ne morate ići u trgovinu u nabavu jer možete napraviti i tjednu kupovinu prema jelovniku.
Jelovnik za radni tjedan od ponedjeljka do petka neka svakako sadrži kombinacije mesnih, ribljih i povrtnih dana. Barem jedan dan u tjednu na jelovnik uvrstite ribu, dva dana neka svoje mjesto u jelovniku pronađu variva, a ostale dane kombinirajte meso i po mogućnosti nemesne dane.
U varivima kombinirajte različito povrće, a pojačati varivo možete s, primjerice, malo suhog mesa, kobasicama. Na jelovnik za radni tjedan možete uvrstiti i pripremu različitih rižota i tjestenina. To je jelo koje se brzo priprema, a vrlo je ukusno i zasitno. U jelovnik za radni tjedan možete uvrstiti i jedan dan gulaš, različite krem juhe koje možete kombinirati s pripremom ribe ili mesa.
Jela koja možete uvrstiti u jelovnik za radni tjedan: u ponedjeljak varivo od poriluka i pileći file na žaru, utorak: krem juha od brokule i tjestenina s povrćem, srijedu varivo od žutih mahuna i faširanci, četvrtak grah s kobasicama te petak oslić ili pastrva s povrćem.
Jelovnik za radni tjedan pomoći će vam u organizaciji vremena.