Recept i priprema /

Jela sa mljevenim mesom odličan izbor za ručak za svaki dan

Image

Koja su jela sa mljevenim mesom jednostavna za pripremu? Ako ste kasno došli kući i želite brzo nešto prigristi pripremite jelo sa mljevenim mesom.

2.7.2022.
11:15
VOYO logo

Jela sa mljevenim mesom odličan su izbor za ručak. Donosimo recept za pripremu jela mesne okruglice i bolonjez. Ovi recept odličan su izbor za pripremu ručka za svaki dan.

Mesne okruglice su prvo jelo sa mljevenim mesom koje možete jednostavno pripremiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za prvo jelo sa mljevenim mesom:

  • 2 velika jaja
  • 1/4 šalice vode
  • 1 manja glavica luka sitno nasjeckana
  • 1 šalice mekih krušnih mrvica
  • 2/3 šalice ribanog parmezana
  • 2 režnja češnjaka, mljevena
  • 2 žličice talijanske mješavine začina
  • 1 žličica soli
  • 2 kilograma mljevenog mesa (junetine)

Upute za pripremu jela od mljevenog mesa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 180°. U velikoj zdjeli izmrvite mljeveno meso. Dodajte jaja, vodu, luk, krušne mrvice, parmezan, češnjak i začine. Lagano ali temeljito promiješajte. Oblikujte u lopte. Mesne okruglice stavite na podmazane rešetke u plitke posude za pečenje. Pecite nepokriveno dok više ne bude ružičasto, 15-18 minuta. Ovo jelo od mljevenog mesa je već gotovo, poslužite ga uz nadraži umak.

Bolonjez je još jedno jednostavno jelo od mljevenog mesa za koje donosimo recept.

Sastojci za bolonjez:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 šalica ribane mrkve
  • 1 šalica celera
  • 1 šalica luka
  • 400 g mljevene junetine
  • 400 g mljevene svinjetine
  • 1 staklenka umaka od rajčice
  • pola šalice čvrstog vrhnja
  • 1 žličica soli
  • pola žličice crnog papra
  • 400 g tjestenine
  • Parmezan

Kao pripremiti jelo sa mljevenim mesom bolonjez:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikom loncu zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte mrkvu zajedno s celerom i lukom i pirjajte dok ne omekšaju, oko 3 minute. Dodajte mljevenu junetinu i mljevenu svinjetinu i kuhajte dok ne porumene, usitnjavajući meso dok miješate.

U staklenku ulijte umak zajedno sa soli i paprom i kuhajte 30 minuta uz povremeno miješanje dok se umak ne zgusne. Kada je umak za ovo jelo sa mljevenim mesom postigao željenu gustoću, umiješajte čvrsto vrhnje. Maknite s vatre i poslužite preko svoje omiljene tjestenine i pospite parmezanom. Ovo jelo sa mljevenim mesom je gotovo. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo