Kompot od rabrabe - zanimljivo i ukusno jelo od rabarabe
Postoji nekoliko sjajnih ideja za desert uz korištenje rabarbare, uključujući klasičnu pitu, kolače i slatki puding. Danas pripremamo kompot od rabarbare. Kako pripremiti jelo od rabarbare?
Kompot od rabarbare je jedno od jela od rabarbare koje se lako priprema. Napravite kompot od rabarabe pečen u pećnici. Poslužite ga na palačinkama ili uz desert.
Sastojci potrebni za pripremu jelo kompot od rabarbare su:
400 g rabarbare, nasjeckane na 3-4 cm dužine
1 mala naranča, očišćena od kore i ocijeđena
1 mahuna vanilije
10 dkg šećera
2 žlice javorovog sirupa
4 žlice chia sjemenki
Za pripremu jela od rabarbare najprije zagrijte pećnicu na 200°C i obložite manji kalup za pečenje papirom za pečenje.
Rabarbaru rasporedite u jedan ili dva sloja u lim, a zatim pospite preko narančinu koricu i ubacite sjemenke mahune vanilije. Ubacite mahunu vanilije u ovo jelo od rabarbare. Pomiješajte zgnječene chia sjemenke i šećer, pospite po vrhu, a zatim prelijte sokom od naranče. Čvrsto poklopite i pecite 20-25 minuta ili dok rabarbara ne omekša i šećer se ne otopi. Vrijeme će ovisiti o debljini rabarbare. Kad se ohladi, izvadite i bacite mahunu vanilije. Lagano promiješajte javorov sirup po ukusu, miješajući sokove od pečenja u rabarbaru. Žlicom prelijte ovo jelo od rabarbare u staklenku i ohladite. Uživajte uz kašu, umiješanu u jogurt ili naslaganu na pecivo.
Ovo je jedno od jela od rabarbare, koje možete pripremiti vrlo jednostavno.