Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Glavno jelo /

Ukusni recepti za pripremu jela od kiselog kupusa

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kiseli kupus sa slaninom je jedno od jela od kiselog kupusa za koji vam donosimo recept.

Sastojci koji su vam potrebni za izradu ovog jela od kiselog kupusa su:

1 žličica biljnog ulja

4 kriške slanine, izrezane poprečno na komade

1 luk, tanko narezan

1 kiseli kupus i narezan na komade

1/4 šalice jabučnog octa

1/4 šalice šećera

3 žlice soja umaka.

Zagrijte ulje u velikom, teškom loncu (ja koristim nizozemsku pećnicu) na umjerenoj vatri. Dodajte slaninu i kuhajte dok ne postane smeđa i hrskava, često miješajući. Žlicom s prorezom prebacite slaninu na tanjur. Dodajte luk i kupus u lonac i kuhajte, često miješajući, dok kupus ne uvene (oko 10 minuta). Dodajte ocat, šećer i soja umak i kuhajte dok kupus ne postane hrskav, još oko 10 minuta. Umiješajte slaninu. Jelo od kupusa je gotovo, možete poslužiti.

Napravite varivo od kiselog kupusa kao još jedno jelo od kiselog kupusa. Sastojci koji su vam potrebni su:

maslinovo ulje

jedna glavica kelja

jedan luk

dvije mrkve

dva krumpira

400 dag kiselog kupusa

lovorov list

sol

papar

kopar

malo vode

vrhnje.

Zagrijte maslinovo ulje u loncu za juhu. Dodajte svježi kupus. Dok se kupus pirja na laganoj vatri, sitno narežite luk i mrkvu pa ih dodajte u lonac i ostavite nekoliko minuta na laganoj vatri. Ubacite i krumpir narezan na manje kockice i podlijte s malo vode.

Potom dodajte ispran i iscijeđen kiseli kupus te nekoliko lovorovih listova. Pirjajte dok se krumpir ne počne raspadati na dodir. Na kraju začinite koprom. Poslužite u dubljim tanjurima te po želji na sredinu stavite žlicu vrhnja.

Također možete napraviti prženi kiseli kupus. Sastojci koji su vam potrebni za ovo jelo od kiselog kupusa su:

glavica kiselog kupusa

začini (sol, papar)

luk crveni,

prstohvat mažurana

veća žlica masnoće, ulje ili mast.

Stavite masnoću u tavu zatim sitno sjeckani luk i po želji slaninu da sasvim malo požuti, dodati kiselo zelje/kupus koje smo na sitnije komadiće izrezali i oprali u mlakoj vodi. Neka se malo dinsta oko desetak minuta. Dodat začine po želji, još koju minutu dinstat i jelo od kiselog kupusa je pripremljeno za jelo.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike