Jela od jaja za ručak nisu izrazito popularna u našim krajevima, mi radije doručkujemo jaja. Međutim, mogu se napraviti vrlo ukusna jela od jaja za ručak. Kao prvo jelo od jaja za ručak donosimo vam paketiće od jaja i pesto od lisnatog tijesta. Sastojci potrebni za ovo ukusno jelo su jedan žumanjak, jedno jaje, jedno rolano lisnato tijesto, jedna žlica pesta, dvije prepolovljene šparoge, 30 grama feta sira te pršut.
Za pripremu ovog jela od jaja za ručak najprije zagrijte pećnicu na 200°C. Prerežite tijesto na pola, u dva gotovo kvadratna oblika. Napravite okvir od jednog od kvadrata, izrezujući mali kvadrat u sredini i nježno ga uklanjajući. Postavite ‘okvir’ na cijeli kvadrat i pritisnite prstima. Zatim pesto rasporedite po sredini peciva (ostavite okvir peciva nepokriven), s jedne strane stavite šparoge, s druge pršut i izmrvite fetu po vrhu i dnu iz sredine. Ostavite prazan prostor u sredini i tu ćete staviti svoje jaje. Okvir tijesta premažite žumanjkom. Stavite pecivo na obložen pleh i pecite u pećnici 10-15 minuta, dok se ne napuhne i rubovi počnu peći. Izvadite ga iz pećnice i razbijte jaje u sredinu. Vratite pladanj u pećnicu i pecite još 5 minuta, dok bjelanjak ne stegne. Poslužite izravno iz pećnice uz prilog zelene salate ili posipajte sjemenke.
Sljedeće od naših jela od jaja za ručak je kajgana od dimljene skuše. Za ovaj recept potrebno vam je 6 jaja, 60 ml mlijeka, 25 grama maslaca, 2 fileta dimljene skuše, 4 kroasane, vlasac, sol i papar. Da bi započeli pripremu ovog jela od jaja za ručak trebate u velikoj zdjeli istući jaja, mlijeko i začine. Otopite maslac u neprijanjajućoj tavi i dodajte jaja. Pecite 2-3 minute na laganoj vatri, povremeno miješajući dok se jaja ne počnu vezivati i razmutiti. Umiješajte skušu i nastavite kuhati dok jaja ne postanu kremasta i dok se skuša ne zagrije. Tostirane peciva stavite na četiri tanjura i podijelite smjesu umućenih jaja između njih. Raspršite vlasac i poslužite odmah.