Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Priprema bundeve /

Pripremite savršena jela od bundeve koja će vas oduševiti

Želite napraviti jela od bundeve a ne znate koja. Donosimo jela od bundeve koja će vas sve oduševiti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jela od bundeve su mnogobrojna, a ako još niste probali kukuruzne kocke s bundevom ili juhu od bundeve vrijeme je da napravite.

Za pripremu jela kukuruzne kocke s bundevom potrebni su vam sljedeći sastojci:

2 dl mlijeka

1 dl jogurta

100 g kukuruznog griza

150 g bijelog brašna

400 gr bundeve isjecene na kockice

1 jaje

1 žlica kiselog vrhnja

1 žlica maslaca

pola žlice soli

pola vrećice prapka za pecivo i mrvica cimeta

1 dl mlijeka

pola žlice maslaca.

Sve sastojke, osim bundeve, sjediniti u jednu posudu i izmiješati. Kada dobijete jednolicnu masu, dodati bundevu i umjesati je u masu. Masu sipati u kalup za pečenje i peci na umjerenoj temperaturi dok porumeni. U toplom mlijeku otopiti maslac i kada je masa pećena, zaliti je. Vratiti u pećnicu još par minuta pa je izvaditi, prohladiti, isjeći na kocke i poslužiti.

Juha od bundeve. Za ovu juhu potrebno vam je:

1 žlica biljnog ulja

50 g maslaca

1 luk sitno nasjeckan

150 g slanine narezane na male komadiće

½ tikve narezane na srednje komade (potrebno vam je oko 500 g mesa bundeve)

1l pilećeg temeljca

100 ml dvostruke kreme

3 žlice sjemenki bundeve, prepržene, javorov sirup, za podlijevanje.

U velikoj tavi s teškim dnom zagrijte ulje s 25 g maslaca. Dodajte luk i prstohvat soli te kuhajte na laganoj vatri 10 minuta ili dok ne omekša. Dodajte 60 g slanine i kuhajte još 5 minuta dok slanina ne pusti masnoću. Zatim pojačajte vatru na srednju, dodajte bundevu i temeljac te začinite.

Pustite da zavrije, pa smanjite vatru na laganoj vatri, poklopite poklopcem i kuhajte oko 40 minuta dok bundeva ne omekša. Ulijte vrhnje, ponovno prokuhajte i maknite s vatre. Odvojite malo tekućine, a zatim izmiksajte preostalu bundevu dok ne postane glatka i baršunasta, dodavajući tekućinu malo po malo u tavu (dodajte još tekućine ako vam se sviđa rjeđa).

Procjedite kroz fino sito, proverite začine i ostavite sa strane. Ostatak maslaca otopite u tavi na jakoj vatri i pecite ostatak slanine s crnim paprom 5 minuta. Podijelite slaninu između četiri zdjele, zagrijte juhu i prelijte. Za posluživanje pospite sjemenke bundeve i prelijte javorovim sirupom. Juha od budeve je gotova. Upravo ste napravili dva super jela od bundeve.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike