Kuharica /

Ideja i recept kako se priprema sočna teletina u aluminijskoj foliji

Image
Foto: Pixabay

Pripremate svečani ručak za cijelu obitelj? Teletina u aluminijskoj foliji je savršen recept za vas. Saznajte zašto je pečenje u aluminijskoj foliji toliko popularno i kako se priprema teletina u aluminijskoj foliji.

12.4.2023.
11:51
Pixabay
VOYO logo

Pečenje u aluminijskoj foliji postalo je popularno zbog praktičnosti i jednostavnosti pripreme. Osim toga, folija pomaže u održavanju vlage hrane, što rezultira sočnijim i ukusnijim jelima. Još jedna prednost ovog načina pripreme hrane je jednostavnije čišćenje nakon pečenja.

Sastojci za pripremu teletine u aluminijskoj foliji su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g teletine
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 1 crveni luk, narezan na kriške
  • 2 mrkve, oguljene i narezane na kriške
  • 1 stabljika celera, narezana na kriške
  • 2 krumpira, oguljena i narezana na kriške
  • 1/2 šalice pilećeg temeljca

Kada pripremate teletinu u aluminijskoj foliji najprije zagrijte pećnicu na 180°C. U sredini velikog komada aluminijske folije stavite teletinu. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, sol, papar i timijan, pa smjesu premažite preko teletine.

Preko teletine rasporedite luk, mrkvu, celer i krumpir, pa sve prelijte temeljcem. Zatvorite aluminijsku foliju tako da napravite čvrsti paket i stavite ga u pećnicu. Pecite 1 sat i 15 minuta. Izvadite teletinu iz pećnice i ostavite da odstoji 10 minuta prije nego što je narežete i poslužite. Uživajte u ukusnoj i sočnoj teletini pripremljenoj u aluminijskoj foliji. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo