Pečenje u aluminijskoj foliji postalo je popularno zbog praktičnosti i jednostavnosti pripreme. Osim toga, folija pomaže u održavanju vlage hrane, što rezultira sočnijim i ukusnijim jelima. Još jedna prednost ovog načina pripreme hrane je jednostavnije čišćenje nakon pečenja.
Sastojci za pripremu teletine u aluminijskoj foliji su:
- 500 g teletine
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice papra
- 1 žličica sušenog timijana
- 1 crveni luk, narezan na kriške
- 2 mrkve, oguljene i narezane na kriške
- 1 stabljika celera, narezana na kriške
- 2 krumpira, oguljena i narezana na kriške
- 1/2 šalice pilećeg temeljca
Kada pripremate teletinu u aluminijskoj foliji najprije zagrijte pećnicu na 180°C. U sredini velikog komada aluminijske folije stavite teletinu. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, češnjak, sol, papar i timijan, pa smjesu premažite preko teletine.
Preko teletine rasporedite luk, mrkvu, celer i krumpir, pa sve prelijte temeljcem. Zatvorite aluminijsku foliju tako da napravite čvrsti paket i stavite ga u pećnicu. Pecite 1 sat i 15 minuta. Izvadite teletinu iz pećnice i ostavite da odstoji 10 minuta prije nego što je narežete i poslužite. Uživajte u ukusnoj i sočnoj teletini pripremljenoj u aluminijskoj foliji. Dobar tek!