Kuhinjski trikovi /

Jednostavan način kako pravilno očistiti hobotnicu

Image
Foto: Pixabay

Hobotnica je ukusno i svestrano jelo, ali često može biti izazovna za čišćenje. Saznajte kako očistiti hobotnicu prije početka pripreme.

1.7.2023.
9:35
Pixabay
VOYO logo

Čišćenje hobotnice prvi je korak u pripremi izvrsnih jela od morskih plodova u vlastitom domu. Iako možete kupiti prethodno očišćenu smrznutu hobotnicu, neke svježe hobotnice prodaju se i neočišćene. Čišćenje hobotnice uključuje uklanjanje unutarnjih organa i kože, ostavljajući pipke i tijelo za kuhanje. No, kako očistiti hobotnicu?
Prvo što trebate učiniti kada želite očistiti hobotnicu je rezanje glave. Izrežite čvrstu, ravnu liniju točno ispod očiju kroz meso. Prorežite membranu glave pri dnu kako biste stvorili džep od mesa. Okrenite džep naopako, izlažući utrobu i unutarnje organe. Rukama izvadite svu utrobu.
Sljedeće što trebate učiniti kada želite očistiti hobotnicu je čišćenje očiju. Stisnite meso oko očiju i odrežite oči. Možete koristiti kuhinjske škare ili oštar nož. Nakon toga uklonite kožu tako da nožem napravite mali rez na vanjskoj membrani. Zatim možete lako oguliti kožu prstima. Nakon toga okrenite hobotnicu i pronađite usta. Nožem napravite puni kružni rez oko usta te ih izvadite. Ovaj način kako očistiti hobotnicu već je gotov. Hobotnicu isperite pod mlazom hladne vode prije korištenja u receptu. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo