Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Doručak /

Kako se priprema ječmena kaša?

Volite jesti žitarice i kaše, a dosadila vam je zobena kaša? Zašto ne biste napravili ječmenu kašu? Donosimo sve što trebate znati o ječmenoj kaši.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Nekad davno su se kaše radile isključivo od samih žitarica. Jedan od razloga zašto ljudi nikada nisu voljeli praviti ječmenu kašu bio je dužina vremena potrebnog za kuhanje zrna. Ovaj recept koristi cijeli ječam i slijedi tu tradiciju u dugom kuhanju. Rezultat je kaša blagog okusa s blago sladnim okusom i daškom orašastog okusa.

Ječmena kaša je zasitan doručak koji je tradicionalan u nordijskim zemljama, odakle su ga Vikinzi širili u svoja naselja diljem Europe. Također je tradicionalan na otocima Kariba, gdje se šećer od trske koristi kao zaslađivač.

Ječmena kaša može biti izvrstan doručak i služi kao alternativa zobenim pahuljicama ili drugim toplim žitaricama. Postoje brojni recepti za ječmenu kašu, a možete koristiti grožđice, pekane, orahe, lješnjake i ostale sastojke kako bi obogatili okuse ječmene kaše.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike