Doručak /

Kako se priprema ječmena kaša?

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti žitarice i kaše, a dosadila vam je zobena kaša? Zašto ne biste napravili ječmenu kašu? Donosimo sve što trebate znati o ječmenoj kaši.

14.5.2022.
10:16
Pixabay
VOYO logo

Nekad davno su se kaše radile isključivo od samih žitarica. Jedan od razloga zašto ljudi nikada nisu voljeli praviti ječmenu kašu bio je dužina vremena potrebnog za kuhanje zrna. Ovaj recept koristi cijeli ječam i slijedi tu tradiciju u dugom kuhanju. Rezultat je kaša blagog okusa s blago sladnim okusom i daškom orašastog okusa.

Ječmena kaša je zasitan doručak koji je tradicionalan u nordijskim zemljama, odakle su ga Vikinzi širili u svoja naselja diljem Europe. Također je tradicionalan na otocima Kariba, gdje se šećer od trske koristi kao zaslađivač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ječmena kaša može biti izvrstan doručak i služi kao alternativa zobenim pahuljicama ili drugim toplim žitaricama. Postoje brojni recepti za ječmenu kašu, a možete koristiti grožđice, pekane, orahe, lješnjake i ostale sastojke kako bi obogatili okuse ječmene kaše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo