Kuharica /

Kako se priprema vegetarijansko ječam varivo?

Image
Foto: Pixabay

U potrazi ste za zasitnim vegetarijanskim receptom? Probajte ukusno ječam varivo i sigurno nećete pogriješiti.

3.11.2022.
11:18
Pixabay
VOYO logo

Ovaj jednostavan recept za vegetarijansko ječam varivo pripremljen je od ječma, mrkve, kupusa, tikvica i konzervirane rajčice. Izvrsna stvar u vezi ovog recepta za ječam varivo je što je vrlo prilagodljiv, te možete dodati ili izbaciti određene sastojke, ovisno o ukusu.

Sastojci potrebni da se pripremi ječam varivo su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, narezan na kockice
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • 1 litra vode
  • 100 grama nekuhanog ječma
  • 2 mrkve, narezane na kockice
  • 200 grama šalice narezanog  kupusa
  • 1 srednja tikvica, narezana na ploške
  • 1 limenka rajčice, narezane na kockice
  • 2 lista lovora
  • 20 grama svježeg peršina
  • Sol i papar, po ukusu

Kako biste pripremili ječam varivo najprije u  velikoj posudi pirjajte nasjeckani češnjak i luk narezan na kockice na maslinovom ulju 4 do 5 minuta, dok omekšaju. U vodu pažljivo dodajte ječam, mrkvu narezanu na kockice, nasjeckani kupus, tikvice, pasiranu rajčicu i lovor te lagano kuhajte na srednjoj vatri. Zatim u ječam varivo dodajte svježi peršin, te malo soli i papra.

Smanjite vatru na srednje nisku i poklopite lonac. Ostavite ječam varivo da se kuha dok ječam ne omekša, oko 30 minuta, a po mogućnosti i duže, povremeno miješajući. Ovaj recept za vegetarijansko ječam varivo već je gotov te je ječam varivo spremno za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo