Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se priprema vegetarijansko ječam varivo?

U potrazi ste za zasitnim vegetarijanskim receptom? Probajte ukusno ječam varivo i sigurno nećete pogriješiti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovaj jednostavan recept za vegetarijansko ječam varivo pripremljen je od ječma, mrkve, kupusa, tikvica i konzervirane rajčice. Izvrsna stvar u vezi ovog recepta za ječam varivo je što je vrlo prilagodljiv, te možete dodati ili izbaciti određene sastojke, ovisno o ukusu.

Sastojci potrebni da se pripremi ječam varivo su:

2 žlice maslinovog ulja

1 srednji luk, narezan na kockice

2 češnja češnjaka, mljevena

1 litra vode

100 grama nekuhanog ječma

2 mrkve, narezane na kockice

200 grama šalice narezanog  kupusa

1 srednja tikvica, narezana na ploške

1 limenka rajčice, narezane na kockice

2 lista lovora

20 grama svježeg peršina

Sol i papar, po ukusu

Kako biste pripremili ječam varivo najprije u  velikoj posudi pirjajte nasjeckani češnjak i luk narezan na kockice na maslinovom ulju 4 do 5 minuta, dok omekšaju. U vodu pažljivo dodajte ječam, mrkvu narezanu na kockice, nasjeckani kupus, tikvice, pasiranu rajčicu i lovor te lagano kuhajte na srednjoj vatri. Zatim u ječam varivo dodajte svježi peršin, te malo soli i papra.

Smanjite vatru na srednje nisku i poklopite lonac. Ostavite ječam varivo da se kuha dok ječam ne omekša, oko 30 minuta, a po mogućnosti i duže, povremeno miješajući. Ovaj recept za vegetarijansko ječam varivo već je gotov te je ječam varivo spremno za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike