Glavno jelo /

Janjeći but na rimski način

Image

Kako pripremiti janjeći but? Jeste li probali jelo Janjeći but na rimski način? Donosimo vam recept za pripremu jela Janjeći but na rimski način.

19.7.2021.
9:18
VOYO logo

Janjeći but na rimski način jelo je od janjetine koje je nešto zahtjevnije za pripremu, ali je vrlo ukusno. Recepti za pripremu janjećeg buta su različiti, a ako niste svakako probajte Janjeći but na rimski način. Ovo jelo od janjetine poslužite kao glavno jelo.

Janjeći but na rimski način sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1,5 kg janjećeg buta
  • 15 dkg krušnih mrvica
  • 3 žlice peršina
  • 3 češnja češnjaka
  • pola žličice mažurana
  • pola žličice mente
  • pola žličice origana
  • 80 dkg krumpira
  • 4 dcl temeljca mesne juhe
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Janjeći but na rimski način priprema:

U posudi promiješajte krušne mrvice s protisnutim češnjakom, peršinom, mažuranom, origanom, soli, mentom, paprom i maslinovim uljem. Napravite smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janjeći but dobro poslolite i premažite maslinovim uljem. Stavite ga u vatrostalnu posudu i prekrijte s dobivenom smjesom. Ulijte polovicu mesnog temeljca i pecite na 200 stupnjeva oko sat i petnaest minuta.

Kada je na pola meso pečeno dodajte krumpir te preostali dio temeljca i pecite. Janjeći but na rimski način je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo