Janjeći but na rimski način jelo je od janjetine koje je nešto zahtjevnije za pripremu, ali je vrlo ukusno. Recepti za pripremu janjećeg buta su različiti, a ako niste svakako probajte Janjeći but na rimski način. Ovo jelo od janjetine poslužite kao glavno jelo.
Janjeći but na rimski način sastojci:
- 1,5 kg janjećeg buta
- 15 dkg krušnih mrvica
- 3 žlice peršina
- 3 češnja češnjaka
- pola žličice mažurana
- pola žličice mente
- pola žličice origana
- 80 dkg krumpira
- 4 dcl temeljca mesne juhe
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Janjeći but na rimski način priprema:
U posudi promiješajte krušne mrvice s protisnutim češnjakom, peršinom, mažuranom, origanom, soli, mentom, paprom i maslinovim uljem. Napravite smjesu.
Janjeći but dobro poslolite i premažite maslinovim uljem. Stavite ga u vatrostalnu posudu i prekrijte s dobivenom smjesom. Ulijte polovicu mesnog temeljca i pecite na 200 stupnjeva oko sat i petnaest minuta.
Kada je na pola meso pečeno dodajte krumpir te preostali dio temeljca i pecite. Janjeći but na rimski način je gotov i spreman za posluživanje.