Janjeći but na rimski način
Janjeći but na rimski način jelo je od janjetine koje je nešto zahtjevnije za pripremu, ali je vrlo ukusno. Recepti za pripremu janjećeg buta su različiti, a ako niste svakako probajte Janjeći but na rimski način. Ovo jelo od janjetine poslužite kao glavno jelo.
Janjeći but na rimski način sastojci:
1,5 kg janjećeg buta
15 dkg krušnih mrvica
3 žlice peršina
3 češnja češnjaka
pola žličice mažurana
pola žličice mente
pola žličice origana
80 dkg krumpira
4 dcl temeljca mesne juhe
maslinovo ulje
sol
papar
Janjeći but na rimski način priprema:
U posudi promiješajte krušne mrvice s protisnutim češnjakom, peršinom, mažuranom, origanom, soli, mentom, paprom i maslinovim uljem. Napravite smjesu.
Janjeći but dobro poslolite i premažite maslinovim uljem. Stavite ga u vatrostalnu posudu i prekrijte s dobivenom smjesom. Ulijte polovicu mesnog temeljca i pecite na 200 stupnjeva oko sat i petnaest minuta.
Kada je na pola meso pečeno dodajte krumpir te preostali dio temeljca i pecite. Janjeći but na rimski način je gotov i spreman za posluživanje.
403 Forbidden