Janjeća plećka s krumpirom kao ispod peke jedan je od načina kako možete pripremit janjeću plećku. Recepti za pripremu janjeće plećke su brojni, ali ako niste probali svakako probajte janjeću plećku s krumpirom kao ispod peke.
Janjeća plećka s krumpirom kao ispod peke sastojci:
- 1 kg janjeće plećake
- 1 kg krumpira
- glavica luka
- 3 češnja češnjaka
- 2 mrkve
- 5 dkg korijena celera
- ulje
- 1 dcl bijelog vina
- sol
- ružmarin
- papar
- crvena mljevena paprika
Janjeća plećka s krumpirom kao ispod peke priprema:
Janjetinu posipajte s krupnom soli neka se dobro utrlja u meso. Ostavite meso na dno zemljane posude, pospijte s crvenom mljevenom paprikom i prelijte s maslinovim uljem. Preko mesa stavite narezano i posloljeno povrće te ga prelijte s bijelim vinom. Sve pecite oko sat i pola na 180 stupnjeva.
Janjeća plećka s krumpirom kao ispod peke je gotova nakon sat i pol i spremna za posluživanje.