Janjeća jetrica na kiselo
Janjeća jetrica na kiselo jednostavno je jelo koje je gotovo za pola sata, a vrlo je ukusno. Priprema janjećih jetrica oduševit će sve one koji vole janjetinu. Ovo jelo poslužite kao glavno jelo.
Janjeća jetrica na kiselo sastojci:
80 dkg janjećih jetrica
0,5 dcl octa
žličica brašna
40 dkg luka
0,5 dcl prošeka
žlica rajčice
ulje
žličica slatke mljevene paprike
sol
papar
Janjeća jetrica na kiselo priprema:
Na ulju pržite luk dok ne omekša. Dodajte jetrica narezana na trakice te pirjajte. Začinite sa soli i paprom prema želji, dodajte rajčicu te mljevenu crvenu papriku. Podlijte s vinskim octom i prošekom. U smjesu dodajte malo brašna razmućenog u hladnoj vodi kako bi se umak zgusnuo.
Janjeća jetrica na kiselo su gotova i spremna za posluživanje.