Iz crtića ravno u kuhinju našeg majstora
Pureća prsa Ratatouille
Kad je povrće gotovo, izvadite ga u zdjelu i na njega dodajte pureća prsa.
80 dkg purećih prsa
20 dkg patlidžana
20 dkg tikvica
20 dkg paprike
15 dkg pelata
maslinovo ulje
češnjak
sol
papar
bosiljak
Tikvice, papriku i patlidžan izrežite na kockice i stavite pržiti na zagrijanu tavu. Dok se povrće prži, pureća prsa izrežite na tanko, posolite, popaprite i stavite meso u drugu tavu na malo maslinovog ulja.
Češnjak isijecite na sitno i stavite ga na povrće koje se i dalje prži. Dodajte pelate, posolite, popaprite i pustite da se lagano kuha. Kad je povrće gotovo, izvadite ga u zdjelu i na njega dodajte pureća prsa.
Na kraju dodajte malo sjeckanog bosiljka.
Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.