FRANCUSKI SPECIJALITET /

Iz crtića ravno u kuhinju našeg majstora

Ratatouille je specijalitet od povrća iz Provanse, a nastanak se najviše veže uz Nicu. Može se poslužiti kao toplo predjelo, glavno jelo ili kao hladno predjelo.

17.4.2013.
18:00
VOYO logo

Pureća prsa Ratatouille

SASTOJCI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je povrće gotovo, izvadite ga u zdjelu i na njega dodajte pureća prsa.

  1. 80 dkg purećih prsa
  2. 20 dkg patlidžana
  3. 20 dkg tikvica
  4. 20 dkg paprike
  5. 15 dkg pelata
  6. maslinovo ulje
  7. češnjak
  8. sol
  9. papar
  10. bosiljak
Image
Foto: RTL

PRIPREMA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tikvice, papriku i patlidžan izrežite na kockice i stavite pržiti na zagrijanu tavu. Dok se povrće prži, pureća prsa izrežite na tanko, posolite, popaprite i stavite meso u drugu tavu na malo maslinovog ulja.

Češnjak isijecite na sitno i stavite ga na povrće koje se i dalje prži. Dodajte pelate, posolite, popaprite i pustite da se lagano kuha. Kad je povrće gotovo, izvadite ga u zdjelu i na njega dodajte pureća prsa.

Na kraju dodajte malo sjeckanog bosiljka.

Image
Foto: RTL

Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo