Deserti / Iskoristite sezonu sočnih jabuka i pripremite okruglu pita od jabuka

Image
Foto: Pixabay

Želite iskoristiti sezonu jabuka na pravi način? Zašto ne biste pripremili okruglu pitu od jabuka? Donosimo jednostavan recept za okruglu pitu od jabuka.

6.8.2023.
10:37
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za klasičnu okruglu pitu od jabuka je najbolji koji ćete ikad kušati. Okrugla pita od jabuka ima ljuskavu koricu od maslaca i nježno, lagano začinjeno punjenje pite od jabuka. Upotrijebite kombinaciju različitih vrsta jabuka za najbolji okus i pecite dok vrh ne porumeni.

Sastojci za okruglu pitu od jabuka su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 400 grama kora za pitu
  • 6 tanko narezanih, oguljenih jabuka
  • 100 grama šećera
  • 2 žlice višenamjenskog brašna
  • 3/4 žličica mljevenog cimeta
  • 1/4 žličica soli
  • 1/8 žličica mljevenog muškatnog oraščića
  • 1 žlica soka od limuna

Kada želite pripremiti okruglu pitu od jabuka najprije zagrijte pećnicu na 220°C. Stavite 1 koru za pitu u nepodmazani stakleni tanjur za pite. Čvrsto pritisnite uz bočnu i donju stranu. U velikoj zdjeli lagano pomiješajte sastojke za punjenje te stavite žlicom u tanjur obložen korom. Odozgo stavite drugu koru. Zamotajte višak gornje kore ispod ruba donje kore, pritiskajući rubove zajedno da se zatvore. Izrežite proreze ili oblike na nekoliko mjesta u gornjoj kori. Pecite okruglu pitu od jabuka 40 do 45 minuta ili dok jabuke ne omekšaju, a korica ne porumeni. Rub kore prekrijte trakama folije nakon prvih 15 do 20 minuta pečenja kako biste spriječili pretjerano tamnjenje. Ohladite okruglu pitu od jabuka na rešetki najmanje 2 sata prije posluživanja. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo