Integralno tijesto za pizzu je lagana, zdrava i niskokalorična alternativa za tradicionalno tijesto za pizzu. Osim toga, integralno tijesto za pizzu je intenzivnog okusa, bogato vlaknima i sadrži neke važne minerale poput željeza. Zaista ne postoji razlog zašto biste pripremali tradicionalno tijesto za pizzu kada je integralno tijesto za pizzu zdravije, hrskavije i ukusnije.
Sastojci potrebni da se pripremi integralno tijesto za pizzu su:
- 500 grama pšeničnog brašna
- 200 grama integralnog brašna
- Pola litre vode
- 5 grama kvasca
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica soli
- 1 žlica šećera
Kako biste pripremili integralno tijesto za pizzu, najprije prosijte brašno, otopite kvasac u vodi koja nije hladna te dodajte u posudu i počnite mijesiti. Nakon što se sve sjedini dodajte sol, šećer i ulje, miješajte dok smjesa ne bude gusta i elastična, dok vam se potpuno ne odvaja od ruku. Tijesto podijelite na 4 loptice i ostavite da se diže 2 sata ili dok se volumen ne udvostruči. Kada je dizanje integralnog tijesta za pizzu završeno, možete ispeći tijesto za pizzu. Najprije nadjenite pizzu željenim nadjevima, zagrijte pećnicu na 220°C, pa ispecite svoje pizze koje će biti gotove nakon 15-tak minuta pečenja, odnosno kada rub pizze bude savršeno zlatan. Pizza sa integralnim tijestom za pizzu je gotova i spremna za posluživanje. Dobar tek!