Ne stignete svaki dan kuhati i važno vam je smisliti dobru ideju što možete skuhati, a da poslužite i drugi dan za ručak. Jedna od ideja za ručak za drugi dan može biti priprema gulaša.
Gulaš je jelo koje možete poslužiti i drugi dan, najčešće je od mesa, a kako bi bio ukusniji možete dodati i nešto povrćća (mrkva, peršin), začiniti ga možete sa soli i paprom uz dodatak malo čilija. Kod pripreme gulaša važno je da se meso dobro skuha, potpuno omekša. Prilikom pripreme gulaša redovito dodajte vode u kojoj će se krčkati meso. Gulaš je jelo na žlicu koje je vrlo ukusno i zasitno, a bez brige ga možete podgrijati i drugi dan i poslužiti. Ako je gulaš drugi dan pregusti, tada dodajte malo vode u njega kako biste ga razrijedili i jeli bez brige i drugi dan.
Uz gulaš poslužite kruh, ali umjesto kruha možete pripremiti i poslužiti i njoke. Odlična ideja za ručak za drugi dan je priprema gulaša.
Osim gulaša možete pripremiti i umak bolognese te ga poslužiti i drugi dan za ručak. Jedan dan umak bolognese možete poslužiti uz tjesteninu, a drugi dan uz rižu ili njoke, a i kuhani krumpir ovisno o tome što više volite jesti.
Ne može se svako jelo poslužiti i drugi dan za ručak, ali gulaš i umak bolognese možete iskoristiti i dva dana za obrok, samo trebate dobru ideju da sljedeći dan malo izmijenite jelovnik.