Bilo da ste raspoloženi za mekanu piletinu ili ukusne svinjske kotlete, oba recepta možete saznati u nekoliko minuta. Ako želite osvježiti naporan dan, tada su svinjski kotleti pravi izbor. No, ako želite lagani i ukusni ručak, tada je marinirana piletina sve što vam treba.
Ideja za ručak sa mesom - svinjski kotleti
Sastojci potrebni da se pripremi prva ideja za ručak sa mesom su:
- 1 glavica kupusa
- 1 jabuka
- 2 žlice jabučnog octa
- Maslinovo ulje
- Sol i papar
- 4 svinjska kotleta s kostima
- 2 žličice sjeme komorača
- 2 žlice svježeg sitno nasjeckanog peršina
Da pripremite ovaj ukusni recept za ručak sa mesom, najprije pomiješajte kupus, jabuku, ocat i 2 žlice ulja u velikoj zdjeli te začinite solju i paprom. Promiješajte da se sjedini, a zatim pustite da omekša. U međuvremenu u velikoj tavi zagrijte preostale 2 žlice ulja na srednje jakoj vatri. Svinjske kotlete začinite sjemenkama komorača te solju i paprom. Pržite ih oko 3 do 4 minute po strani. Pustite da odmore 5 minuta, a zatim poslužite.
Ideja za ručak sa mesom - mekana piletina
Sastojci potrebni za sljedeći ručak sa mesom su:
- Sok od 4 limete
- 3 žlice svježe nasjeckanog peršina
- Maslinovo ulje
- Sol i papar
- 2 žličice meda
- 500 grama pilećih prsa bez kosti i kože
- 2 konzerve nasjeckanog ananasa
- 1 avokado
- Pola crvenog luka
Prvi korak za pripremu ovog glavnog jela sa mesom je priprema marinade. Napravite marinadu te u velikoj zdjeli pomiješajte sok od 3 limete, 2 žlice peršina, ulje i med te začinite solju. Dodajte piletinu u veliku plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti i ulijte marinadu. Ostavite da se marinira u hladnjaku najmanje 2 sata. Zatim nauljite rešetke i pecite piletinu dok ne pougljeni i bude pečena, 8 minuta po strani. U međuvremenu, u srednjoj posudi pomiješajte ananas, avokado, crveni luk, preostali sok limete i preostalu žlicu cilantra. Posolite i popaprite.
Ove ideje za ručak sa mesom su izvrsne za sve koji traže jednostavan i brzi recept sa mesom.