Za prvu ideju za ručak sa mesom donosimo odrezak na žaru s salatom od peršina i parmezana. Za ovaj ukusni ručak sa mesom potrebno vam je 1 kilogram odreska po želji, maslinovo ulje, sol i mljeveni crni papar, svježi peršinov list, parmezan te žlica svježeg limunovog soka.
Priprema ove ideje za ručak sa mesom započinje trljanjem ulja na odrezak. Zatim odrezak obilno začinite solju i paprom. Ostavite da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Pripremite roštilj za srednje jaku vatru i nauljite rešetku za roštilj. Odrezak pecite do željene pečenosti, 5-7 minuta po strani za srednje pečene. Ostavite da se odmori 5 minuta prije rezanja.
U međuvremenu, bacite peršin, parmezan, sok od limuna i 1 žlicu ulja u zdjelu te po želji začinite solju, paprom i još limunovog soka. Poslužite odrezak preliven salatom od peršina i parmezanom.
Naše ideje za ručak sa mesom su kreativne. Sljedeći ručak sa mesom je odrezak sa češnjakom. Za pripremiti ovaj obrok potrebno vam je 1 kilogram svinjske vješalice, sol i crni papar, žlica neslanog maslaca, češnjak, morska sol i nasjeckani peršin. Priprema ove ukusne ideje za ručak sa mesom izgleda ovako: zagrijte srednje vruću vatru u roštilju na ugljen ili zagrijte plinski roštilj do jačine. Odrezak obilno začinite košer soli i paprom. Otopite maslac u maloj tavi na umjerenoj vatri dok ne postane pjenast. Uklonite tavu s vatre. Da biste razbistrili maslac, žlicom razvlačite pjenu koja pluta po površini maslaca te ju odbacite. Pročišćenom maslacu dodajte češnjak i ostavite da se prokuha dok se odrezak kuha i odmara.
Odrezak okrenite jednom dok se ne ispeče do željene gotovosti, oko 5 minuta po strani za srednje rijetke. Odreske premjestite na dasku za rezanje i ostavite da se odmore 10 minuta. Odrezak tanko narežite na zrna. Odreske podijelite između tanjura i po žlici stavite žlicu maslaca od češnjaka. Začinite morskom soli i ukrasite peršinom.
Ove ideje za ručak sa mesom savršene su za ukusne obiteljske ručkove.