Želite napraviti malu pauzu od mesa i pripremiti ručak bez mesa, ali nemate ideje kako pripremiti ručak od povrća.
Jedna od ideja za pripremu ručka od povrća je priprema tjestenine s rajčicom. Kao predjelo možete napraviti krem juhu od brokule, a za glavno jelo tjestninu s rajčicom.
Za pripremu umako od rajčice potrebano vam je sljedeće:
3 svježe rajčice
2,5 dcl pasirane rajčice
3 češnja češnjaka
bosiljak, sol, papar
maslinovo ulje
Najprije stavite kuhati tjesteninu, a za vrijeme dok se tjestenina kuha pripremite umak. Najprije na maslinovo ulje dodate usitnjeni češnjak, te svježu rajčicu koju ste prije toga narezali na kockice. Neka se sve nekoliko minuta pirja na laganoj vatri, nakon toga dodajte pasiranu rajčicu te začine prema želji. Neka se umak pirja na laganoj vatri 15-ak minuta, na kraju dodajte usitnjeni bosiljak. Tjestenina s umakom od rajčice je spremna za posluživanje.
Ako nemate tjesteninu, umjesto tjestenine možete skuhati rižu.
Ideje za ručak od povrća će vam dolaziti same po sebi kada vidite s kojim povrćem rapolažete, odnosno koje povrće volite. Pustite mašti na volju i pripremite savršen ručak od povrća.