Kuharice /

Ideje i recepti za ukusna jela s kestenima

Image
Foto: Pixabay

Kesteni se najčešće jedu kuhani ili pečeni, ali zašto ne biste pripremili jelo s kestenima. Donosimo ideje i recepte za jela s kestenima.

11.5.2023.
16:31
Pixabay
VOYO logo

Juha od kestena i kesten pire samo su dva ukusna i zanimljiva recepta s kestenima koje morate probati. Juha od kestena vrlo se jednostavno priprema i gotova je za manje od pola sata. Nije zahtjevna priprema niti kesten pirea. Jedino ćete trebati izdvojiti oko sat vremena kako biste napravili dobar kesten pire.

Napravite juhu od kestena i poslužite je kao predjelo. Vaši ukućani bit će oduševljeni ovim jelom s kestenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za juhu od kestena:

  • žlica maslaca
  • žlica ulja
  • 2 luka
  • 2 mrkve
  • 1/2 kg kuhanih i oguljenih kestena
  • 7,5 dcl temeljca od povrća

Na maslacu i ulju pržite luk. Dodajte mrkvu, kestene i povrtni temeljac. Kuhajte oko 10 minuta. Nakon toga prelijte u blender i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prema potrebi začinite s malo papra. Juha od kestena je gotova i spremna odmah za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pire od kestena popularan je desert s kestenima. Kako se priprema pire od kestena otkriva recept.

Sastojci za pire od kestena:

  • 75 dkg sirovog kestena
  • 15 dkg šećera
  • 4 dcl vode
  • žličica vanilije

Za pripremu kesten pirea najprije zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Pripremite kestene za pečenje tako da ih zarežete u obliku slova X. Stavite kestene na lim za pečenje i pecite 20 minuta.Ohladite ih i očistite.

Nakon toga prokuhajte kestene, šećere i vodu. Kuhajte oko 30 minuta i kad voda ispari dodajte vaniliju. Procijedite kestene i ostavite vodu u kojoj su se kuhali. Na kraju blendajte kestene dok ne dobijete glatku smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jela s kestenima su brojna izaberite recept koi najviše odgovara vašem ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo