Juha od kestena i kesten pire samo su dva ukusna i zanimljiva recepta s kestenima koje morate probati. Juha od kestena vrlo se jednostavno priprema i gotova je za manje od pola sata. Nije zahtjevna priprema niti kesten pirea. Jedino ćete trebati izdvojiti oko sat vremena kako biste napravili dobar kesten pire.
Napravite juhu od kestena i poslužite je kao predjelo. Vaši ukućani bit će oduševljeni ovim jelom s kestenima.
Sastojci za juhu od kestena:
- žlica maslaca
- žlica ulja
- 2 luka
- 2 mrkve
- 1/2 kg kuhanih i oguljenih kestena
- 7,5 dcl temeljca od povrća
Na maslacu i ulju pržite luk. Dodajte mrkvu, kestene i povrtni temeljac. Kuhajte oko 10 minuta. Nakon toga prelijte u blender i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prema potrebi začinite s malo papra. Juha od kestena je gotova i spremna odmah za posluživanje.
Pire od kestena popularan je desert s kestenima. Kako se priprema pire od kestena otkriva recept.
Sastojci za pire od kestena:
- 75 dkg sirovog kestena
- 15 dkg šećera
- 4 dcl vode
- žličica vanilije
Za pripremu kesten pirea najprije zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Pripremite kestene za pečenje tako da ih zarežete u obliku slova X. Stavite kestene na lim za pečenje i pecite 20 minuta.Ohladite ih i očistite.
Nakon toga prokuhajte kestene, šećere i vodu. Kuhajte oko 30 minuta i kad voda ispari dodajte vaniliju. Procijedite kestene i ostavite vodu u kojoj su se kuhali. Na kraju blendajte kestene dok ne dobijete glatku smjesu.
Jela s kestenima su brojna izaberite recept koi najviše odgovara vašem ukusu.