Ideja za brzi ručak: Kremasti rižoto s piletinom i kukuruzom
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Broj osoba: 4
Broj kalorija: 600
Sastojci
2 žlice maslinovog ulja
1 luk
2 režnja češnjaka
1.5 šalica arborio riže
malo bijelog vina
500 grama piletine, podijelite na dva dijela
250 grama kukuruza
200 grama narezane šunke ili pršuta
100 grama naribanog sira (parmezana ili goude)
nasjeckani svježi vlasac
Priprema:
1. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak i pržite, povremeno miješajući jednu do dvije minute. Dodajte rižu i neprestano miješajte par minuta. Dodajte vino i kuhajte dok se tekućina ne upije. Začinite solju i paprom.
2. Dodajte 250 grama piletine i miješajte pet do šest minuta. Nakon toga, ubacite preostalu piletinu i kukuruz te miješajte dok riža ne omekša. Umiješajte šunku i maknite s vatre. Odmah dodajte sir i miješajte dok se ne rastopi. Pospite svježim vlasacem i, ako je potrebno, začinite sa soli i paprom. Odmah poslužite.