Ukusno i lagano /

Ideja za brzi ručak: Kremasti rižoto s piletinom i kukuruzom

Image
Foto: Thinkstock

Rižoto je ukusan i brzo gotov. Postoje razne kombinacije i možete ga i napraviti od ostataka u frižideru. Ako danas nemate previše vremena, a želite skuhati nešto fino, onda je ovaj rižoto savršen za vas

22.12.2016.
15:45
Thinkstock
VOYO logo

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Broj osoba: 4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Broj kalorija: 600

Sastojci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1.5 šalica arborio riže
  • malo bijelog vina
  • 500 grama piletine, podijelite na dva dijela
  • 250 grama kukuruza
  • 200 grama narezane šunke ili pršuta
  • 100 grama naribanog sira (parmezana ili goude)
  • nasjeckani svježi vlasac

Priprema:

1. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak i pržite, povremeno miješajući jednu do dvije minute. Dodajte rižu i neprestano miješajte par minuta. Dodajte vino i kuhajte dok se tekućina ne upije. Začinite solju i paprom.

2. Dodajte 250 grama piletine i miješajte pet do šest minuta. Nakon toga, ubacite preostalu piletinu i kukuruz te miješajte dok riža ne omekša. Umiješajte šunku i maknite s vatre. Odmah dodajte sir i miješajte dok se ne rastopi. Pospite svježim vlasacem i, ako je potrebno, začinite sa soli i paprom. Odmah poslužite. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo