Vrijeme pripreme: 30 minuta
Broj osoba: 4
Broj kalorija: 600
Sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- 1.5 šalica arborio riže
- malo bijelog vina
- 500 grama piletine, podijelite na dva dijela
- 250 grama kukuruza
- 200 grama narezane šunke ili pršuta
- 100 grama naribanog sira (parmezana ili goude)
- nasjeckani svježi vlasac
Priprema:
1. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i češnjak i pržite, povremeno miješajući jednu do dvije minute. Dodajte rižu i neprestano miješajte par minuta. Dodajte vino i kuhajte dok se tekućina ne upije. Začinite solju i paprom.
2. Dodajte 250 grama piletine i miješajte pet do šest minuta. Nakon toga, ubacite preostalu piletinu i kukuruz te miješajte dok riža ne omekša. Umiješajte šunku i maknite s vatre. Odmah dodajte sir i miješajte dok se ne rastopi. Pospite svježim vlasacem i, ako je potrebno, začinite sa soli i paprom. Odmah poslužite.