Samo 15 minuta mariniranja može učiniti čuda za sočnost pilećih prsa. Ovaj recept za marinadu za pileća prsa odgovara svakom rezu piletine bez kosti, bilo da se radi o pilećim prsima, pilećim butovima ili pilećim mecima.
Sastojci za marinadu za pileća prsa:
- 1/2 kg pilećih prsa
- 6 režnjeva češnjaka mljevenog ili naribanog
- oko 1 žličice korice
- 1/4 šalice soka limuna
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice sojinog umaka
- 1 žlica Worcestershire umaka
- 1 žličica sušenog timijana
- 1 žličica suhog origana
- 1 žličica soli
- 1/4 žličice mljevenog crnog papra
Sve sastojke pomiješajte u posudi. Dodajte pileća prsa. Zatvorite vrećicu, uklanjajući što je moguće više viška zraka. “Zgnječite” vrećicu da premažete pileća prsa, a zatim stavite vrećicu na tanjur ili u plitku posudu za pečenje kako biste zaštitili od curenja. Marinirajte piletinu na sobnoj temperaturi 15 do 30 minuta ili stavite u hladnjak do 12 sati.
Ne ostavljajte marinadu duže, jer će se pileća prsa početi kvariti. Ostavite pileća prsa da odstoje na sobnoj temperaturi 15 minuta prije pečenja.