Ječmena kaša može se kombinirati sa svježim voćem, sušenim voćem ili orašastim plodovima. Donosimo recept kako pripremiti ječmenu kašu s borovnicama orasima i datuljama.
Sastojci za pripremu ječmene kaše:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1/4 šalice ječmene kaše
- 1/2 šalice vode ili mlijeka
- šalica mlijeka
- žlica nasjeckanih oraha
- žlica nasjeckane datule
- borovnice - količina prema želji
- med
Kako pripremiti ječmenu kašu:
Kratko prokuhajte usitnjeni ječam. Dodajte šalicu mlijeka i kuhajte dok se tekućina ne reducira.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
U kuhani ječam dodajte borovnice, orahe i datulje. Prelijte s medom i sve dobro izmiješajte.
Ako želite borovnice možete prije kratko ispeći u vatrostalnoj posudi u pećnici na 220 stupnjeva Celzijusa. Pecite oko 10 minuta. Borovnice će pustiti sok i s tim sokom prelijte ječam.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa