Ideja i recept kako pripremiti ječmenu kašu
Ječmena kaša može se kombinirati sa svježim voćem, sušenim voćem ili orašastim plodovima. Donosimo recept kako pripremiti ječmenu kašu s borovnicama orasima i datuljama.
Sastojci za pripremu ječmene kaše:
1/4 šalice ječmene kaše
1/2 šalice vode ili mlijeka
šalica mlijeka
žlica nasjeckanih oraha
žlica nasjeckane datule
borovnice - količina prema želji
med
Kako pripremiti ječmenu kašu:
Kratko prokuhajte usitnjeni ječam. Dodajte šalicu mlijeka i kuhajte dok se tekućina ne reducira.
U kuhani ječam dodajte borovnice, orahe i datulje. Prelijte s medom i sve dobro izmiješajte.
Ako želite borovnice možete prije kratko ispeći u vatrostalnoj posudi u pećnici na 220 stupnjeva Celzijusa. Pecite oko 10 minuta. Borovnice će pustiti sok i s tim sokom prelijte ječam.
403 Forbidden