Hrskavo pečeni luk je odličan dodatak raznim jelima, od sendviča i hamburgera do salata i juha. Kada pripremate hrskavo pečeni luk, možete odabrati crveni ili žuti luk, ovisno o vašem ukusu. Zatim ogulite i narežite luk na tanke kolutove. Zagrijte pećnicu na 200°C.
Stavite kolutove luka u zdjelu, dodajte malo maslinovog ulja i soli te dobro promiješajte. Pazite da svaki komad luka bude prekriven uljem i solju. Nakon toga, stavite luk na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i raširite ga u ravnomjernom sloju.
Pecite luk u pećnici oko 20-25 minuta ili dok ne postane zlatno smeđi i hrskav. Pazite da ga ne prepečete i da ne postane gorkast. Provjerite ga nakon 15 minuta i promiješajte kako bi se ravnomjerno pekao. Kada je hrskavo pečeni luk gotov, izvadite ga iz pećnice i pustite da se malo ohladi prije nego ga poslužite. Hrskavo pečeni luk je izvrstan dodatak salatama, juhama i varivima, a možete ga koristiti i za ukrašavanje sendviča, hamburgera i tacosa.