Postoje brojni načini za pripremu ukusnog krumpira kao priloga, ali ni jedan nije hrskav kao ovaj. Hrskavi krumpir iz pećnice čini savršen prilog uz bilo koju vrstu mesa. Sastojci potrebni da se pripremi hrskavi krumpir iz pećnice su:
- 1 kg krumpira
- 4 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
- svježi timijan
Kako biste pripremili hrskavi krumpir iz pećnice najprije je potrebno zagrijati pećnicu na 200°C. Ogulite krumpire, a veće izrežite da budu jednake veličine. Operite krumpir u hladnoj vodi, a zatim ga dodajte u veliki prazan lonac. U lonac usipajte vode prekrije krumpir, posolite vodu, zakuhajte i kuhajte 5-7 minuta, zatim ocijedite u cjedilu i ostavite da se osuši. Nakon što se krumpir osuši, nježno protresite cjedilo da se ohrapavi.
Dodajte krumpir u veliku zdjelu, dodajte ulje, posolite i popaprite te lagano pomiješajte da se oblije i prebacite u pleh u jednom sloju, te dodajte svježi timijan. Pecite u zagrijanoj pećnici 40 do 45 minuta ili dok ne postane hrskavo i zlatno smeđe. Prebacite hrskavi krumpir iz pećnice na tanjur obložen papirnatim ručnicima da se ocijedi višak ulja i poslužite. Dobar tek.