Kada se priprema hladna salata uz glavno jelo, važno je da salata ne bude zasitna i da ne nadjačava okus glavnog jela. Stoga su ove dvije hladne salate uz narezak pripremljene isključivo s laganim povrćem kako bi glavni fokus ostao na glavnom jelu.
Sastojci potrebni da se pripremi prva hladna salata uz narezak su:
- 400 grama svježe mozzarelle
- 4 velike rajčice, narezane na ploške
- 1 hrpa bosiljka
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Morska sol
- Svježe mljeveni crni papar
Hladne salate uz nareske je vrlo jednostavno za pripremiti. Na velikom tanjuru ili pladnju naizmjeničnim redoslijedom slojeva poslažite mozzarelle i kriške rajčice. Hladnu salatu prelijte maslinovim uljem i začinite solju i paprom.
Sastojci potrebni da se pripremi druga hladna salata uz narezak su:
- 300 grama cherry rajčica, prepolovljenih
- 1 krastavac, tanko narezan na ploške
- 50 grama prepolovljenih kalamata maslina
- 1/2 crveni luk, tanko narezan
- 40 grama feta sira
- 2 žlice crvenog vinskog octa
- Sok od 1/2 limuna
- 1 žličica sušenog origana
- Sol i svježe mljeveni crni papar
- Ekstra djevičansko maslinovo ulje
Da biste napravili hladnu salatu uz narezak najprije u velikoj zdjeli pomiješajte rajčice, krastavac, masline i crveni luk. Nježno dodajte feta sir. U maloj posudi napravite dresing, odnosno pomiješajte ocat, limunov sok i origano te začinite solju i paprom. Polako dodajte maslinovo ulje, miješajući da se sjedini. Prelijte dresing preko salate. Ove dvije hladne salate uz narezak gotove su za svega 10 minuta a savršeno nadopunjavaju okus nareska. Dobar tek!