Hladetina je specijalitet koji treba znati dobro napraviti. Baza svake hladetine su dijelovi svinjetine kao što su nogice, jezik, uši, koža... Međutim, hladetinu možete napraviti i samo od svinjskih nogica. Kako se radi hladetina od svinjskih nogica otkriva recept.
Sastojci za hladetinu od svinjskih nogica:
- 1 kg svinjskih nogica
- 1 luk
- 2 mrkve
- korijen peršina
- 2 lista lovora
- nekoliko zrna papra
- sol
- žlica octa
- voda
Hladetina od svinjskih nogica priprema:
Za pripremu hladetine najprije operite svinjske nogice. Stavite ih kuhati u vodu zajedno sa svim začinima i povrćem. Kuhajte oko 3 sata, odnosno kada se meso počne odvajati od kostiju tada možete isključiti vatru.
Izvadite meso iz vode i premjestite ga u posudu. U posudu s mesom dodajte tekućinu u kojoj se kuhalo. Stavite hladetinu u hladnjak na nekoliko sati da se stisne. Hladetina se osim sa svinjskim nogicama može kuhati i s ostalim dijelovima svinjetine kao što su uši, jezik, koža...