Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Recept za gravče na tavče iz konzerve

Grah iz konzerve možete iskoristiti i za pripremu jela gravče na tavče. Donosimo vam recept za pripremu jela gravče na tavče iz konzerve.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Gravče na tavče je tradicionalno makedonsko jelo sa zapečenim grahom i svinjskim rebrima. Za jednostavnu i brzu pripremu ovog jela možete koristiti i grah iz konzerve.

Sastojci potrebni za ovaj recept za gravče na tavče iz konzerve su:

500 grama luka

1 kg graha iz konzerve

slatka paprika

koncentrat od rajčice

feferoni

voda

češnjak

peršin

mrkva

ljuta paprika

rebarca u komadu

ulje

sol i papar.

Gravče na tavče priprema:

Rebarca stavite u posebnu posudu da se skuhaju. Dok se rebarca kuhaju, nasjeckajte luk, a mrkvu naribajte i zajedno dinstajte na ulju. Kada su rebarca kuhana dodajte ih u lonac gdje ste dinstali luk i mrkvu. Češnjak sitno narežite i dodajte u posudu. Nakon što češnjak pusti miris, dodajte koncentrat od rajčice i ljutu i slatku mljevenu papriku. Sve zajedno pirjati na laganoj vatri.

Sljedeći korak za pripremiti ovaj gravče na tavče recept iz konzerve je dodavanje graha. Najprije u posudu dodajte vodu iz konzerve od graha sa sjeckanim peršinom, a kratko potom dodajte i grah. Lagano miješajte dok se sve zajedno ne zagrije.

Kada se sve zajedno zagrijalo, prebacite u posudu za pećnicu. Zagrijte posudu na 200°C i pecite nepokriveno 30 minuta ili dok se ne pojavi tanki sloj korice na ovom receptu za gravče na tavče iz konzerve.

Grače na tavče recept iz konzerve je spreman za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike