Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Ukusan vegetarijanski recept za gravče na tavče bez mesa

Gravče na tavče bez mesa recept je za jelo koje morate probati. Kako pripremiti gravče na tavče bez mesa?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Gravče na tavče tradicionalno je makedonsko jelo koje najčešće se priprema sa slaninom ili svinjskim rebarcima, no donosimo poseban recept za gravče na tavče bez mesa.

Za gravče na tavče bez mesa potrebno je:

300 grama kuhanog miješanog graha

maslinovo ulje

češnjak

crveni luk

mrkva

sol

koncentrat rajčice

peršin

slatka paprika

kajenski papar

timijan

naribani dimljeni tofu.

Gravče na tavče bez mesa jednostavno se priprema.

Najprije ulijte 50 ml maslinovog ulja. Kada se ulje zagrije dodajte luk i dinstajte minutu pa dodajte naribanu mrkvu i pirjajte dok luk ne poprimi boju. Zatim u posudu dodajte protisnuti češnjak i tofu. Kad češnjak pusti svoj miris, dodajte koncentrat rajčice, sol, mljevenu papriku, timijan i kajenski papar. Kada se sve zajedno zagrije u posudu ulijte tekućinu od kuhanja graha zajedno sa grahom i sve zajedno pomiješajte dok se ne zagrije.

Sljedeći korak kada pripremate gravče na tavče bez mesa je radi se u pećnici . Premjestite smjesu u vatrostalnu posudu, dodajte peršin i stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C. Pecite dok se ne pojavi tanka kora, odnosno dok se gravče na tavče bez mesa ne zapeče.

Ovaj recept za gravče na tavče bez mesa je gotov i vaše jelo je spremno za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike