Ganache je tradicionalno kombinacija čokolade i vrhnja i može se koristiti za prekrivanje torte ili vrh sladoleda. Imajte na umu da je ovaj recept za ganache kremu od bijele čokolade dobar koliko i bijela čokolada koju odaberete, stoga svakako koristite visokokvalitetnu bijelu čokoladu.
Sastojci potrebni da se pripremi ganache krema od bijele čokolade su:
- 450 grama bijele čokolade, grubo nasjeckane
- 400 ml kokosovog mlijeka
- Pola žličice ekstrakta vanilije
Kako biste pripremili ganache kremu od bijele čokolade, najprije u zdjelu srednje veličine stavite grubo nasjeckanu čokoladu te ostavite sa strane. U malom loncu na srednje jakoj vatri zagrijte kokosovo mlijeko dok se oko rubova ne počnu pojavljivati mjehurići i dok se para ne diže s površine. Vruće kokosovo mlijeko prelijte preko nasjeckane čokolade i ostavite da se grije bez miješanja 5 minuta. Umutite smjesu čokolade i kokosovog mlijeka dok ne postane sjajna i glatka, zatim dodajte ekstrakt vanilije i miješajte dok se ganache krema od bijele čokolade ne sjedini. Koristite ganache kremu od tople čokolade toplu ili malo ohlađenu. Dobar tek!