Fini umaci za savršenstvo okusa pečene svinjetine
Svinje su jedna od najčešće uzgajanih životinja u svijetu, a svinjetina je popularan izbor za mnoga jela. Uz dobar odabir začina i umaka, svinjetina može biti izvrsno jelo za obiteljska okupljanja i svečane prigode. Ova dva fina umaka za pečenu svinjetinu neće vas razočarati.
Sastojci potrebni da se pripremi umak sa medom i senfom su:
2 žlice meda
2 žlice senfa s medom
40 ml pilećeg temeljca
1 žličica octa
Sol i papar
Kada pripremate ovaj fini umak za pečenu svinjetinu najprije zagrijte med u posudi na srednjoj vatri dok ne postane tekuć. Dodajte senf s medom, pileći temeljac i ocat. Začinite sa soli i paprom prema želji. Pustite da umak zakuha i smanjite vatru. Kuhajte 5-10 minuta dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre i pustite da se ohladi prije posluživanja.
Sastojci potrebni da se pripremi umak od češnjaka i meda su:
60 grama majoneze
40 ml jogurta jogurta
3 češnja češnjaka, usitnjena
1 žlica meda
1 žličica senfa
Sol i papar
Kada pripremate ovaj fini umak za pečenu svinjetinu najprije pomiješajte majonezu, jogurt, češnjak, med i senf u posudi. Začinite sa soli i paprom prema želji. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi u hladnjaku. Ovi umaci idealni su za posluživanje uz pečenu svinjetinu, ali se također mogu koristiti i uz druga mesna jela kao što su piletina ili puretina.