Kulinarstvo /

Fini umaci za savršenstvo okusa pečene svinjetine

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti pečenu svinjetinu te želite obogatiti okus pečene svinjetine pomoću umaka? Donosimo ukusne i fine umake za pečenu svinjetinu.

15.3.2023.
15:20
Pixabay
VOYO logo

Svinje su jedna od najčešće uzgajanih životinja u svijetu, a svinjetina je popularan izbor za mnoga jela. Uz dobar odabir začina i umaka, svinjetina može biti izvrsno jelo za obiteljska okupljanja i svečane prigode. Ova dva fina umaka za pečenu svinjetinu neće vas razočarati.

Sastojci potrebni da se pripremi umak sa medom i senfom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice senfa s medom
  • 40 ml pilećeg temeljca
  • 1 žličica octa
  • Sol i papar

Kada pripremate ovaj fini umak za pečenu svinjetinu najprije zagrijte med u posudi na srednjoj vatri dok ne postane tekuć. Dodajte senf s medom, pileći temeljac i ocat. Začinite sa soli i paprom prema želji. Pustite da umak zakuha i smanjite vatru. Kuhajte 5-10 minuta dok se umak ne zgusne. Maknite s vatre i pustite da se ohladi prije posluživanja.

Sastojci potrebni da se pripremi umak od češnjaka i meda su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 60 grama majoneze
  • 40 ml jogurta jogurta
  • 3 češnja češnjaka, usitnjena
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica senfa
  • Sol i papar

Kada pripremate ovaj fini umak za pečenu svinjetinu najprije pomiješajte majonezu, jogurt, češnjak, med i senf u posudi. Začinite sa soli i paprom prema želji. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi u hladnjaku. Ovi umaci idealni su za posluživanje uz pečenu svinjetinu, ali se također mogu koristiti i uz druga mesna jela kao što su piletina ili puretina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo